Меню

 

На излет с мъника – съвети за малки планинари! ⛰️ 

 

 

Няма нищо по-прекрасно от разходка в планината с бебе. Докато детето е още съвсем малко, със сигурност няма да се сблъскате със сериозни препятствия. Започне ли обаче да пълзи и ходи, ще са ви нужни поне още две ръце и очи, отворени на четири. Имайте предвид, че планинските полянки все пак крият по-малко опасности от кварталните паркове например, а и не са толкова пренаселени. Само се екипирайте добре и следвайте съветите ни. 

 

 Да живеят дългите крачоли! Те предпазват малките крачета при пълзенето по тревата. Избирайте такива, които са прибрани по глезена в долната част. Не забравяйте и дългите чорапки.

 

 И дългите ръкави! Късите ръкави са чудесни за топлите месеци от годината, но дългите са препоръчителни за разходките в планината – предпазват от слънце, от насекоми и от евентуални наранявания.


 „Да!“ на слънцезащитния крем! Не забравяйте да го нанесете преди излизане и да го носите със себе си, защото трябва да се подновява на всеки 2 часа.

 

 И препаратите за защита от насекоми! Тук е ясно – за някои разходки на открито репелентът е задължителен.

 

 Какво да хапвате? Спрете се на храна, която не се разваля бързо и може да се яде с ръце. Ще си спестите разливането и омазването и ще си имате един доволно ръфащ краставица мъник. 

 

Последвайте ни в инстаграм – @miniti_bg