Меню

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ 

  I. Въведение 

  II. Кои сме ние?

  III. Как да направя поръчка? 

  IV. Доставка 

  V. Право на отказ / рекламация

  VI. Лични данни и поверителност

  VII. Бисквитки 

 VIII. Карта-Подарък

I. Въведение

 

Запознайте се с общите условия за ползване на онлайн бебешки магазин Мини Ти. 

 

Настоящите общи условия регулират отношенията между нас, “Бонус трейд” ЕООД, собственик и управител на платформата за онлайн пазаруване на подаръчни комплекти в кутии, бебешко и детско облекло, аксесоари и натурална козметика - www.miniti.bg, и Вас – клиентите / ползватели и се отнасят за всички поръчки, направени от клиента на сайта или по телефона.

 

Когато използвате платформата за онлайн пазаруване Мини Ти и/или направите поръчка, Вие се съгласявате да спазвате тези условията. 

 

Моля, уверете се, че сте ги прочели и разбрали, преди да направите своята поръчка. 

 

В онлайн бебешки магазин Мини Тиwww.miniti.bgимате възможност да правите покупки като гост или като регистриран потребител, чрез личния си профил. За да се възползвате от услугите, предлагани от www.miniti.bg е необходимо да сте лице, навършило 16 години.

 

Всеки от Вас може да създаде свой собствен профил в www.miniti.bg като определи име и парола за отдалечен достъп. За да създадете профил е необходимо да попълните данните си - Име, телефон за връзка, електронен адрес - за получаване на известия относно Вашата поръчка и парола. С попълване на отметката за съгласие с условията на сайта - "Прочетох общите условия и политиката за защита на лични данни и съм съгласен с тях" - и натискане на бутона "Напред", Вие декларирате, че сте запознати с общите ни условия и сте съгласни с тяхното съдържание, както и се задължавате безусловно да ги спазвате. 

 

При регистриране, Вие се задължавате да предоставите верни и актуални данни, както и да ги актуализирате при промяна. Вие имате право по всяко време да промените данните на Вашия профил или да го изтриете.

 

Всички предоставени от Вас лични данни, ще бъдат използвани в съответствие с Политиката за защита на личните данни и Условията за използване на “бисквитки”.

 

Ваше задължение е да пазите паролата си за достъп до профила Ви в www.miniti.bg. Длъжни сте да ни уведомите незабавно при съмнения за неоторизиран достъп на трети страни до Вашия профил. Не носим отговорност за неоторизиран достъп до Вашия профил, в случаите, когато не сме били уведомени за загуба/проблеми с паролата. Задължавате се да окажете съдействие и да ни помогнете при евентуални действия от наша страна, свързани с евентуален неоторизиран достъп до Вашия акаунт от трети страни.

 

Вие носите пълна отговорност за евентуални вреди, причинени на www.miniti.bg, в резултат на неоторизиран достъп до платформата чрез Вашия профил.

 

Онлайн бебешки магазин Мини Ти има право по всяко време да преустанови регистрацията и заличи профила на всеки потребител. Прекратяването на регистрацията или изтриването на профил на потребител не променя правата и задълженията на страните във връзка с направени от потребителя преди прекратяването на регистрацията му поръчки.

 

Бонус трейд ЕООД има право по всяко време да променя продуктите и услугите, предоставяни през онлайн платформата - www.miniti.bg, както и да ограничава или преустановява достъпа на един или повече потребители. Не се задължаваме да поддържаме наличност от определени продукти, разцветки или размери.

 

Настоящите условия за ползване могат да бъдат изменяни. Актуалната им версия е достъпна на сайта и е Ваша отговорност е да ги прочитате периодично, понеже условията към момента на използване на уебсайта или на сключване на съответния договор са условията, които се прилагат.

 

Ако имате някакви въпроси относно условията или политиките за защита на данните, можете да се свържете с нас чрез изпращане на имейл на  или по тел: +359 897 846 581. 

 

Настоящите Общи условия и всички договори за покупко – продажба се подчиняват на българското законодателство. За неуредените в този договор въпроси, свързани с изпълнението и тълкуването на този договор, се прилагат законите на Република България. Всички спорове между страните по този договор ще бъдат разрешавани от компетентния съд или Комисията за защита на потребителите. Настоящите Общи условия влизат в сила за всички ползватели на 25.10.2018 г.

 

II. Кои сме ние?

 

Собственик на електронния магазин Мини Ти е “Бонус трейд” ЕООД, дружество - вписано в публичния Търговски регистър и регистър за юридическите лица с нестопанска цел към Агенцията по вписванията с ЕИК: 205189397, със седалище и адрес на управление: гр. София, район “Триадица”, жилищна група “Южен парк”, блок 111, ет. 1, ап. 2.

 

Може да се свържете с нас на електронен адрес -  или на телефон +359 897 846 581.


Надзорни органи: 

 

1.    Комисия за защита на личните данни 

Адрес: гр. София, ул. "Иван Евстатиев Гешов" No 15, тел.: (02) 940 20 46
факс: (02) 940 36 40
Email: и  

 

2.    Комисия за защита на потребителите 

Адрес: 1000 гр. София, пл."Славейков" No4А, ет.3, 4 и 6, тел.: 02 / 980 25 24, факс: 02 / 988 42 18 и гореща линия: 0700 111 22 

Регистрация по Закона за данък върху добавената стойност No BG205189397. 

 

III. Как да направя поръчка?

 

1. В онлайн бебешки магазин Мини Ти имате възможност да правите покупки като гост и като регистриран потребител, чрез личния си профил. Във втория случай е необходимо да въведете избраните от Вас име и парола за отдалечен достъп. 

 

С изпращането на поръчка към Мини Ти Вие изрично се съгласявате с приложението на настоящите условия.

 

2. След като сте направили своя избор от продукти, проверете още веднъж съдържанието в кошницата и, ако е нужно, направете промени. 

 

3. Изберете начин на плащане.

 

За момента онлайн магазин Мини Ти предлага плащане с наложен платеж с пощенски превод на куриера, в момента на доставка, плащане по банков път, както и плащане с карта-подарък.

 

Във втория случай заплащате дължимата сума по банкова сметка:

Бенефициент: БОНУС ТРЕЙД ЕООД

IBAN: BG12UBBS81551009448071

BIC: UBBSBGSF

Банка: ОББ АД

Основание за плащане: Номер на поръчка / фактура

 

Мини Ти си запазва правото да добавя или променя периодично доставчици на платежни услуги, както и приемливите начини за извършване на плащане. 


4. В случаите, когато сте избрали като начин за плащане наложен платеж при доставка, потвърждаването на поръчката е равнозначно на договор за покупко-продажба.  

 

В случай че се заплаща по банков път, такъв договор възниква, когато плащането, направено от Вас, е получено и потвърдено. 

 

5. Всички цени, посочени на сайта Мини Ти, са крайни и включват ДДС. Цените на продуктите не включват цена за доставка.

 

6. Вашите данни и данните за Вашата поръчка, доколкото зависи от нас, са защитени, но при липса на грешка от наша страна в тази връзка, не носим отговорност за загуби, които можете да понесете, ако трета страна предостави неоторизиран достъп до каквато и да е част от Вашите данни, докато поръчвате през или използвате платформата за онлайн пазаруване Мини Ти.

 

За повече информация, прочетете Политиката ни за защита на личните данни.

 

7. При доставяне на грешни или повредени продукти или при отказ от Ваша страна от направена поръчка (допустим съгласно описаните в раздела Право на отказ / рекламация), платените от Вас суми ще бъдат възстановени в срок до 14 дни от възникване на основанието за възстановяване на плащането.

 

8. Заявка може да се извърши и по e-mail:  или на телефон: +359 897 846581.

 

 IV. Доставка

 

Доставката на територията на България се извършва от външни доставчици, с които имаме сключен договор. Поръчаната от Вас стока ще бъде доставена на посочения от Вас адрес или до офис на външния доставчик. Ние не носим отговорност в случай, че посочените от Вас данни са неверни или заблуждаващи.

 

Предлагаме доставка с услугите на Еконт и Спиди.

 

За Ваше улеснение, ние изпращаме стоката от офис на Еконт/ Спиди с попълнена от нас товарителница, което Ви осигурява най-ниската възможна цена за доставка.

 

Цени на доставка:


Еконт експрес:

  • Доставка до офис на Еконт / Еконтомат - 5,90 лв.
  • Еконт експрес - доставка до адрес на клиента - 7,90 лв.

 

Спиди „Стандарт 24“:

  • Доставка до офис на Спиди / автомат - 4,80 лв.
  • Доставка до адрес на клиента - 6,80 лв.

 

Срок на доставка:

Срокът на доставка е от 1 до 5 работни дни, след потвърждаване на поръчката, в зависимост от населеното място и начина на доставка.

 

В повечето случаи, поръчки, приети до 14:00 ч в работен ден, се обработват на същия ден и доставят на следващата сутрин до офис на Еконт / Спиди.

 

Поръчки, постъпили през почивен ден, се обработват на следващия работен.

 

Не поемаме отговорност за забавяне или невъзможност да бъде изпълнена доставка, при обстоятелства, извън нашия контрол.

 

Цената на доставката не е включена в цената на продуктите и се заплаща отделно.

 

Промоционални условия:


Безплатна доставка до офис на СПИДИ при покупка на стойност над 60 лв. 


Безплатна доставка до адрес на клиента с куриер на СПИДИ при покупка над 100 лв.


V. Право на отказ / рекламация

 

Разбираме, че понякога е трудно да се направи правилен избор. 

 

Вие имате право да се откажете от направена покупка в срок от 14 работни дни от датата на получаване на стоката, в случай че тя не е използвана, освен за проба (функционалност на стоката, съвпадане на размер и тн), не е увредена целостта на опаковката и е запазен търговският й вид (всички етикети, стикери и т.н. трябва да са на стоката). 

 

В този случай, ние възстановяваме в най-кратки срокове и не по-късно от 14 дни, считани от датата на получаване на върнатите стоки на онлайн магазина Мини Ти, 100% от сумата на покупката по банков път, а клиентът заплаща транспортните разходи в двете посоки

 

За да упражните правото си на отказ е необходимо да попълнете и изпратите стандартния формуляр за отказ на имейл - , както и копие от документа за направеното плащане (разписка за пощенски превод - при плащане с наложен платеж, платежно нареждане – при плащане по банков път или фактура). 

 

Формуляр за отказ може да попълните и изпратите оттук.

 

Ще се свържем с Вас, за да потвърдим получаването на формуляра. 14 дневният срок от получаване на стоката се счита за спазен, когато формулярът е попълнен и получен в този период.

 

В рамките на 14 дни след заявеното желание за отказ от договора е необходимо да върнете закупената стоката. 

 

С цел да намалим разходите Ви, предлагаме връщане до офис на куриера. 

 

За стоки, поръчани през сайта, адресът за връщане е:

 

До офис на ЕКОНТ Кемпински – гр. София, кв. Лозенец, ул. Капитан Тодор Ночев № 28.


До офис на СПИДИ Черни Връх (офис № 75) - гр. София, бул. Черни Връх №67.

 

При нарушен търговски вид, ще бъде приложен отбив от цената или ще бъде отказано развалянето на договора от разстояние. 

 

Подробности вижте тук

 

Правото на отказ не се прилага в следните случаи: за доставка на стоки - изработени съобразно изискванията на потребителя или по негова индивидуална поръчка, както и за доставка на стоки, които поради своето естество са потребими или не могат да бъдат върнати или подлежат на бързо разваляне, или има опасност от влошаване на качествените им характеристики, включително за парфюмерийни и козметични продукти.

 

В случай че Ви е доставен дефектен или погрешен продукт, до 24ч. от получаването му и при ненарушен търговски вид на стоката и опаковката, ние се ангажираме той да бъде подменен с нов или да възстановим заплатените от Вас стойност на стоката, съгласно чл.55 от ЗЗП, считано от датата, на която Вие като потребители сте упражнили правото си на отказ. Транспортните и други разходи по получаване и връщане на стоката са за сметка на Мини Ти. 

 

При несъответствие на стоката с характеристиките посочени в страницата, доставчикът възстановява цялата платена от потребителя сума, включително и транспортните разходи платени от потребителя за придобиване на стоката съобразно чл. 59 ал.3 от ЗЗП и в срок от 14 календарни дни от получаване на стоката и ненарушен търговски вид на стоката и опаковката.


При получаване на пратката трябва да проверите съдържанието на пакета за съответствия на стоката със заявката. 

 

При нарушения във външния вид на стоката възникнали при транспорта, трябва да се обърнете към куриера за протокол за увредена пратка. 

 

Непотърсени и неполучени от офиса ни поръчки до 14 дни, автоматично се анулират. 

 

За възникнали спорове, може да се обръщате и към онлайн решаване на спорове.

 

VI. Лични данни и поверителност

 

1. Какво се случва с Вашите лични данни? 


“БОНУС ТРЕЙД“ ЕООД е администратор на лични данни. Събираната лична информация за потребителя (име, адрес, имейл и телефон) се обработва на основание изричното съгласие на потребителя, предоставено при регистрацията на уебсайта и само с цел поддръжка на потребителския му профил и изпълнение на сключения договор за покупка на стока и за маркетингови цели, в съответствие с чл. 4, ал. 1, т. 2 от ЗЗЛД. Тази информация не се предоставя на трети лица, с изключение на случаите, когато тя е изискана от държавен орган или компетентна институция и е спазен предвидения в закона ред.

 

Съхраняваме личната Ви информация за период, необходим, за да бъдат изпълнени целите, изложени в настоящите условия, освен ако по закон не се изисква да я задържим за по-дълъг период. Според вида данни и целите, за които са събрани, е определен срок за съхранение, с изтичането на който информацията се изтрива окончателно. За повече информация, моля, прочетете нашата Политика за защита на лични данни.

 

При нарушаване на правата му всеки потребител има право да сезира Комисията за защита на личните данни в едногодишен срок от узнаване на нарушението, но не по-късно от пет години от извършването му.

При нарушаване на правата му всеки потребител може да обжалва действия и актове на “БОНУС ТРЕЙД” ЕООД по съдебен ред пред съответния административен съд или пред Върховния административен съд по общите правила за подсъдност.

 

2. С какво се съгласявате?

  

С приемане на тези общи условия Вие давате безусловно своето съгласие за посочения по-горе срок или до евентуалната му писмена отмяна, предоставените от Вас лични данни да бъдат използвани от “БОНУС ТРЕЙД” ЕООД или упълномощени от дружеството лица (вкл., но не само – куриерска фирма) за целите на изпълнението на договора за онлайн-покупка и доставка на стока.

 

Вие имате право на достъп до личните Ви данни, съхранявани от нас, както и право да ги коригирате или допълвате. С регистрирането си като потребител, Вие предоставяте своите лични данни доброволно, но си запазвате правото да оттеглите своето съгласие за обработване на данните по всяко време, както и да поискате заличаване на вашите лични данни от нашите регистри, както и тяхното коригиране и допълване. 

 

Ние не разпространяваме непоискани търговски съобщения по смисъла на Закона за електронна търговия. Търговски съобщения се изпращат на тези, които са дали изричното си съгласие за получаване на такива с попълване на отметката за съгласие „Съгласявам се да получавам известия относно новини и промоции, свързани със сайта“. Всеки потребител може да деактивира даденото съгласие чрез влизане в профила си и кликване на съответния бутон. 

 

Лични данни са и IP адресите на компютрите на потребителите, както и идентификаторите, наречени „бисквитки”, описани в раздел VII по-долу. Поради това по отношение на тях са в сила всички права на субектите на лични данни, описани тук.

 

По всяко време потребителят може да възрази срещу обработването на данните му за целите на директния маркетинг, при което обработването им се прекратява незабавно. 

 

Потребителят има право да получи личните данни, които го засягат и които той е предоставил на “БОНУС ТРЕЙД” ЕООД, в структуриран, широко използван и пригоден за машинно четене формат и има правото да прехвърли тези данни на друг администратор на лични данни без възпрепятстване отстрана на “БОНУС ТРЕЙД” ЕООД.

 

Всички изявления за оттегляне на съгласие за обработване, за достъп, коригиране, допълване, заличаване и пренос, както и всякакви възражения срещу обработването на личните данни, могат да бъдат подавани до “БОНУС ТРЕЙД“ ЕООД на следния имейл адрес: .

 

VII. Бисквитки

 

С цел подобряване качеството на уебсайта, наблюдаваме кои негови сeкции се посещават и колко време продължават тези посещения. Това се случва посредством регистрация на IP адресите на компютрите на потребителите, а също и чрез използване на бисквитки.

 

„Бисквитката" е малък текстов файл, който се записва на Вашия компютър или мобилно устройство и се изтегля от него по време на следващи посещения. Ако използвате нашите услуги, ние приемаме, че сте съгласни с използването на „бисквитките".

 

Как използваме бисквитките? 


Използваме постоянни „бисквитки“, за да съхраним избора Ви на начална страница и Вашите данни, в случай че изберете „Запомни ме“ при влизане във Вашия профил.

 

Използваме сесийни „бисквитки“, когато използвате функцията за филтър на продуктите, за да проверяваме дали сте влезли в системата или сте поставили артикул във Вашата кошницата за пазаруване. 

 

Можете да настроите интернет браузъра си, така че да не запаметява бисквитки или да изтриете запаметените вече такива. Ако желаете да се възползвате от тези функции, моля обърнете се към производителя на Вашия интернет браузър.

 

Мини Ти не носи отговорност, ако интернет браузърът, който ползвате не поддържа функциите за контрол на употребата, отказ от запаметяване или изтриване на запаметени бисквитки. В случай, че забраните запаметяването на бисквитки или изтриете запаметени вече такива в зависимост от вида им, е възможно да се наруши функционирането на сайта.

 

VIII. Карта-подарък

 

Условия за ползване на карта-подарък (ваучер), закупен през платформата за онлайн пазаруване - Мини Ти:

  

1. Може да използвате картата за пълно или частично плащане на стоки в онлайн бебешки магазин Мини Ти. Сумата на Вашата покупка ще бъде приспадната от баланса на картата. Остатъчният баланс може да бъде използван за следващи покупки, стига да са в срока на валидност.

 

2. Валидността на картата е 6 месеца от датата на закупуване от платформата за онлайн пазаруване Мини Ти.


3. Картата не може да бъде използвана за покупка на други ваучери, нито да бъде разменена за пари в брой.

 

4. Картата може да се използва за заплащане на стоки с по-висока цена от баланса на картата чрез доплащане.

 

5. Мини Ти не носи отговорност при загуба, кражба, повредена или неизползвана в срок карта, както и за суми, използвани от нея без Ваше знание.

 

6. Мини Ти си запазва правото да приложи тези правила в случаи, свързани с правото, сигурността, както и да деактивира картата, ако има причини за това, изразени от властите.


Условия за ползване на картата онлайн:

 

След въвеждане на избраните от Вас артикули в потребителската кошница е необходимо да въведете еднократно номера, записан на Вашата карта, в полето "Код за отстъпка" и да натиснете бутона "Приложи отстъпка". 

 

Картата може да се използва многократно, до изчерпване на цялата сума. 

 

Ако крайната стойност на поръчката надхвърля баланса по картата, сумата може да бъде доплатена с един от възможните методи описани по-горе в условията (точка IV Доставка). 

  


Последвайте ни в инстаграм – @miniti_bg