ЗА ДЕТСКИТЕ И БЕБЕШКИ ДРЕШКИ 


 

В исторически план детското облекло е сравнително нова идея. До 19 век дрехите на децата са представлявали малко копие на облеклото за възрастни. В началото на 18 век модата за възрастни, както и за деца става малко по-свободна и няма толкова ограничения. Разработени са няколко популярни стила, специално за деца, като например моряшкото костюмче и хусарската жилетка или етонско сако – сако с права кройка и широки ревери, носено като униформа от учениците от Колежа Eton в Англия.

  

В миналото може би най-трудно е било на бебенцата. Те са били повивани в много слоеве, някои, от които вълнени, за да не настинат. Имали са дневно и нощно облекло, което е включвало и две шапки. Също така бебетата носели корсети и колани около коремчето. До осем месеца облеклото на детето се състояло от дълги бебешки дрешки, след което започвало да носи по-практични и по-къси, за да може движенията му при пълзене и ходене да са по-свободни.                      

 

Малките деца, момчета и момичета, до определена възраст (обикновено за периода между 3 и 7 години) са били обличани в рокли, подобни на тези, носени от жените. Роклите са имали ленти за затягане на гърба, както и колани, с които възрастните са можели да контролират и ограничават движенията на малките човечета. Моментът, в който малкото момче започвало да носи панталон, символизирал превръщането му в „малък мъж“.  Момичетата пък носели корсети, за да оформят талията си от ранна възраст, въпреки вредите, които са причинявали на здравето им. 

 

За щастие от втората половина на 18-ти век детските и бебешки дрехи стават все по-свободни и удобни и отговарящи на нуждите на мъниците. 

 

Днес на пазара се предлага голямо разнообразие от бебешки дрешки. Ние, екипът на Мини Ти, Ви съветваме да се спрете на тези от тях, които изглеждат добре, но същевременно са удобни, функционални и качествени. При нас може да откриете бебешки дрехи - внос само от ЕС. 

 

И ето няколко съвета, когато купувате бебешки дрешки;)

 

  • Предпочитайте бебешки дрешки от естествени материи.

  • Спрете се на такива с удобна кройка.

  • Изберете правилния размер, особено, когато подарявате. Не подарявайте прекалено голям размер, тъй като е възможно дрехата да остане неизползвана.

  • Избягвайте бебешки дрехи с малки елементи, които могат да бъдат погълнати от детето и да предизвикат задавяне, като копчета, пайети и др.

  • Не купувайте бебешки дрехи от леснозапалими материи.

  • Предпочитайте бебешки дрешки без връзки по тях. В определени ситуации, при катерене, при игра на детската площадка  и т.н,  могат да бъдат опасни, в случай че се закачат за нещо.