Абонамент:

Мини Ти Блог

Научи повече за бебето, раждането и още куп вълнуващи бебешки теми в блога на онлайн бебешки магазин Мини Ти ♡

Мини Ти Блог | Научи повече за бебето, раждането и още куп вълнуващи бебешки теми в блога на онлайн бебешки магазин Мини Ти ♡
19 септември, 2023 20:20
Заснемането на растежа на вашето бебе е чудесен начин да запазите любимите моменти и да създадете визуален спомен за неговото развитие. Всеки месец от живота на мъничето ви носи нови промени и етапи, което го прави идеалната възможност да създадете очарователни снимки. Ето няколко идеи за бебешки снимки по месеци , които ще ви помогнат да уловите онези специални моменти:
25 август, 2023 21:33
С повишаване на температурите през лятото е важно да се погрижите за нежната кожа на вашето детенце, която е по-податлива на раздразнения, обриви и слънчеви изгаряния. За да я запазите здрава и защитена през лятото, сме подготвили няколко съвета, които можете да последвате.
22 юни, 2023 16:31
Като родител вие искате да дадете на вашето бебе най-добрия старт в живота и това включва когнитивното му развитие. Мъниците се раждат с естествено любопитство и желание за учене и от нас зависи да им осигурим правилната стимулация, за да им помогнем да растат и да се развиват. Ето 7 ефективни начина за стимулиране на когнитивното развитие на бебето.
16 юни, 2023 15:58
Като работещ родител, често може да се чувствате така, сякаш се опитвате да жонглирате с твърде много отговорности наведнъж. Изискванията на работа могат да се сблъскат с родителските отговорности, оставяйки ви да се чувствате претоварени и стресирани. С малко планиране и правилно мислене обаче е възможно да се намери баланс между работа и родителство . Подготвили сме ви няколко съвета, които могат да помогнат.
24 май, 2023 17:54
Езикът на жестовете на бебето е форма на комуникация, която използва жестове и знаци вместо или в допълнение към говоримия език. Има за цел да помогне на малките дечица, които все още не са развили способността си да говорят, да изразят по-добре своите желания, нужди и емоции.
12 април, 2023 21:13
В днешната дигитална ера времето пред екрана се превърна в неразделна част от ежедневието на много мъници. От игри до образователни видеоклипове, технологиите са популярен източник на забавление и способ за обучение. Въпреки това нараства загрижеността относно въздействието, което те могат да имат върху здравето и развитието на малките деца. В тази статия ще разгледаме 5 потенциални проблема, които биха могли да възникнат вследствие от прекомерното стоене пред екрана.
13 март, 2023 17:02
Съвместният сън се отнася до практиката бебето да спи в едно легло с родителите си. Този метод на организиране на спането е обект на много дебати сред родители и експерти. Докато някои смятат, че има много предимства, други твърдят, че крие и немалко недостатъци. В тази статия ще обсъдим плюсовете и минусите на съвместния сън, за да помогнем на мамите и татковците да вземат информирано решение дали той ще бъде подходящ за тях и мъника им.
8 февруари, 2023 10:33
Денят на Свети Валентин е време за празнуване на любовта и обичта и е още по-важен, когато имате малко дете в живота си. Въпреки че вашето мъниче може все още да не разбира празника, има много начини да го направите изключително специален за него. Бебетата се впечатляват от всичко около себе си, така че усилието да създадете запомнящ се момент с вашето дете ще бъде ценно преживяване и за трима ви. Ето няколко идеи, които ще ви помогнат да отпразнувате Свети Валентин с вашето мъниче по смислен и запомнящ се начин.
31 януари, 2023 11:02
Зимата дойде, а с нея и студът навън. Повечето дечица често настиват или хващат грип през този период от годината. Включването на здравословни храни подобрява техния имунитет и се бори с болестите. Представяме ви 5 страхотни рецепти за пюрета, вдъхновени от зимата , които ще допаднат на всеки мъник. Сладките картофи, морковите, ябълките, карфиолът, спанакът и зелето са сред основните съставки. Всичките ни предложения са перфектни за бебенца над 6 месеца и могат да бъдат съхранявани в контейнерчета в хладилника до 24 часа или във фризера до 6 месеца. И така – погрижили сме се да направим селекция от здравословни, вкусни и питателни рецепти. Да започваме!
27 декември, 2022 10:39
Мъниците обожават разходките. Първо, навън винаги е по-интересно. Второ, там родителите напълно им принадлежат, защото вкъщи винаги се намира нещо по-важно за вършене. Ето няколко съвета как да разнообразите зимната разходка с децата.
6 декември, 2022 12:29
Коледните празници като че ли са най-силно свързани със семейството и домашния уют. Особено след появата на мъник вкъщи празничната атмосфера е гарантирана. Тази година си подарете една още по-вълшебна Коледа, като последвате нашите 10 идеи за коледно настроение и уют в дома с малко дете.
4 ноември, 2022 10:49
Когато чуете фразата „първите постижения на детето“, сигурно веднага си представяте редовните посещения на детската консултация, премервания и проверки на новите умения, сравнения с таблиците за ръст, тегло и т.н. Но всички онези очарователно сладки трикове, които мъникът прилага, са не по-малко доказателство за чаканата новина – тялото и умът на малкото човече се развиват, при това с изненадващо бързи темпове. Добре е да сте подготвени за събитията, изискващи заснемане, разбира се, да знаете и какво означават те.
1 октомври, 2022 17:10
Всеки родител постоянно се притеснява за мъничето си и това е напълно нормално. Когато сме навън в града, на детската площадка или пък сред природата, погледът ни непрестанно следва малкото човече, което иска да докосне и да вкуси почти всичко пред очичките си. Домът ни обаче също изобилства от скрити опасности. За щастие, вече има множество различни приспособления, чиято цел е да възпрат любопитството на мъниците към опасните места вкъщи. Започнете да обезопасявате дома си стая по стая, но останете нащрек – детските ръчички пипат бързо и навсякъде.
4 септември, 2022 14:35
Съвсем нормално е в началото да се чувствате леко непохватна, докато гушкате мъничето си. Нужно е обаче възможно най-бързо да овладеете правилните начини да го държите. Ако темата ви вълнува, продължавайте да четете – ще си поговорим за основните позиции, с които няма как да сгрешите.
18 август, 2022 10:37
Денят, в който се ражда бебето, има особено място в семейната история. Първият му рожден ден пък поставя начало на дългогодишна традиция, която можете да превърнете в серия от незабравими празници! „Как да се подготвите?“, „Кого да поканите?“, „Къде да го отпразнувате?“, „Какво да предложите за хапване?“ и „Какво се подарява?“ – отговаряме на всички въпроси.
27 юли, 2022 23:07
Общуването с водата е може би най-привлекателното забавление за малки и големи през лятото. Затова не лишавайте мъника от него, независимо от възрастта му. В следващите редове ще си поговорим за това как да го направите безопасно и интересно.
3 юни, 2022 19:41
Вече сте нахранили мъника, сменили сте пелената му и се опитвате да го сложите в креватчето, без да предизвикате истеричен рев. Въпреки усилията ви детето неутешимо плаче. Опитайте да приложите следващите лесни, но много ефективни тактики, познати на много родители. Надяваме се, че ще ви донесат успех!
6 май, 2022 23:47
Като родител най-вероятно често ви се налага да слушате, с повод и без, за различните етапи на развитие и очаквани постижения на мъника по месеци. Почти сигурни сме, че в даден момент просто ще спрете да следите спазването на „графика“ от вашето собствено дете. Може би така е и най-добре. Ако наредите десет 7-месечни бебета на една права и така да се каже ги пуснете да се състезават, ще забележите, че едно ще пълзи, друго ще се търкаля, трето ще се движи по диагонал, но така или иначе всяко от тях ще стигне финала по свой начин и със собствено темпо. Важно е да помните, че особено когато става въпрос за двигателните умения на мъника, прогресът е много по-важен и по-съществен от времето, в което се случва. Няма значение дали детето ще проходи „рано“ или „късно“, важно е да го направи и да го прави добре.
2 април, 2022 22:22
Чистият въздух е много важен за децата. Можете да го осигурите на мъника у дома с ежедневни разходки от най-ранна възраст . В следващите редове ще си поговорим за това как да се организират първите излизания „на въздух“ , така че да се избегнат неприятности.
19 март, 2022 21:17
Ежедневната баня е важен момент в основните грижи за мъника. Тя е един от хигиенните навици, които остават за цял живот. Тъй като вероятно много от вас си задават въпроси около ритуала по къпането на бебето , в следващите редове ще се опитаме да отговорим на най-често срещаните.

Последвайте ни в инстаграм – @miniti_bg