Меню

 

Какво може да раздразни бебешката кожа в зоната под пелените?

 


 

Red Exclamation Mark on Facebook  Кожата на новородените е склонна към изсушаване и раздразнения. Те се получават от водата, кремовете, с които се опитваме да овлажним кожата, химикалите от препаратите за пране, пелените, мокрите кърпички и т. н. Ако забележите зачервяване или дребни пъпчици в зоната под пелените, това е признак, че раздразнението е на път да се задълбочи.

 

Red Exclamation Mark on Facebook  Първата стъпка е добрата хигиена. При голяма нужда измиването под течаща вода е задължително, както и нежното подсушаване. След това, ако имате възможност, оставете мъника за малко голичък на въздух, защото той изсушава кожата по най-деликатен начин.

 

Red Exclamation Mark on Facebook  Изберете крем против подсичане, който е с максимално натурален състав и предпазва от инфекции. Той трябва да засили устойчивостта на кожната бариера. Цинкът изсушава прекомерно, затова внимавайте с количеството в състава. Следете също за парабени, изкуствени аромати и оцветители, антисептици и др.

 

Red Exclamation Mark on Facebook  Пелените също са от значение. Възможно е да не попиват добре, в състава им да се съдържат вещества, които дразнят бебешката кожа и причиняват обриви. Честата им смяна е препоръчителна. Ако не сте сигурни кои да изберете, следете малкото човече и как те въздействат на кожата и на настроението му.


Последвайте ни в инстаграм – @miniti_bg