Меню

 

  Какво е важно за спокойния сън на мъника? 


 

Zzz on Facebook  Бебето да има постоянно и удобно място за сън. Ако му позволите да спи на рамото ви, резултатът ще бъде не само изтръпнало рамо, но и кратък сън за мъника. Леглото, бебешкото гнездо, количката или дори диванът (обезопасен, за да не падне мъникът в съня си) са подходящо решение.

 

Zzz on Facebook  Да следите температурата в стаята, където спи бебето (не трябва да е твърде студено или топло). Оптималната температура е между 16 и 20 °C. Не забравяйте, че по време на сън, когато мъникът е неподвижен, е важно да бъде добре завит. Ако често се отвива през нощта, сложете го да спи в спално чувалче. Така ще си спестите тревогите и честите ставания.

 

Zzz on Facebook  Да не оставяте бебето да заспива преди хранене (празното стомахче ще го накара да се събуди по-рано), преди смяна на памперса (няма да спи дълго с мокър памперс) и при всякакви други обстоятелства, които знаете, че ще попречат на съня му.

 

Zzz on Facebook  Да се погрижите за пълното спокойствие на мъника. Ако бебето има проблеми със заспиването вечер, къпете го непосредствено преди лягане. Банята и масажът след нея действат отпускащо.

Zzz on Facebook  Да създадете ритуал по приспиването. Всяка вечер преди сън прилагайте един и същи ритуал.

 

Последвайте ни в инстаграм – @miniti_bg