Меню

 

 Как да улесните първите крачки на мъника?

 

 

Footprints on Apple  Обърнете внимание на мебелите в дома ви желателно е да са ниски и стабилни, без остри ръбове, за да може детето да обхожда стаята, подпирайки се на тях.


Footprints on Apple  Бъдете подготвени за чести залитания и падания и не изпадайте в паника. Мъникът няма да се впечатли особено. 

 

Footprints on Apple  Осигурете на мъника достатъчно пространство за разходки из дома. Важно е той да има визуален достъп до интересните за него предмети, които ще го предизвикат да се движи.

 

Footprints on Apple  Осигурете на детето достатъчно стабилни играчки, на които то може да се подпре, за да се изправи. Подходящи за целта са специалните играчки за прохождане, които подтикват мъника да се движи след тях.

 

Footprints on Apple  Дайте шанс на собствената мотивация на детето да се движи. Поставете любимата му играчка на известно разстояние и го оставете да достигне до нея само, дори и да недоволства в началото.

 

Footprints on Apple  Когато усетите, че наближава моментът, в който детето ще проходи, му отделете повече време. Бъдете винаги до него, за да се чувства сигурно по време на плахите си опити.

 

Footprints on Apple  Неуспехът може да засили мотивацията на мъника. Когато той се изправи, а след това заплаче, защото не се сеща какво да направи, за да седне отново, не правете нищо вместо него. Покажете му какво трябва да направи и го изчакайте да го направи само. 

   

 

 

Последвайте ни в инстаграм – @miniti_bg