Меню

  

Как да научим цифрите с мъника?

 

 

Важно е детето от малко да разбере, че всяко знание може да бъде получено не по досаден и отегчаващ начин, а по интересен и забавен. 

 

До 1 годинка  

Играйте с пръстчетата. Развивайте образното мислене, тренирайте фината моторика на палчетата, играейки на различни игри. Четете стихчета с цифри, но не акцентирайте на тях. Нужно е мъникът да разбере, че да играе с вас е интересно и весело.

 

От 1 до 3 годинки

Запознайте детето с понятията „едно“ и „много“. Например една кукла или количка в ръчичката и много на пода. Не продължавайте заниманието, ако мъникът е уморен или не проявява интерес. Пренасочете вниманието му към нещо друго.

 

От 3 до 4 годинки

На тази възраст детето може да сравнява. Предложете му различни предмети – голяма и малка книжка, голямо и малко мече. И постепенно бройте – 5 големи книжки, 3 малки мечета…

 

Важно! 

Мъниците обичат да броят. Не пропускайте да броите и когато вървите – колко крачки ще направите от магазина до вкъщи, колко са стъпалата в подлеза и т.н., и когато сте у дома – колко стола има в кухнята, колко са плюшените играчки на леглото и т.н. Но нека всичко това е между другото, като на шега и то тогава, когато детето има желание.

 

Последвайте ни в инстаграм – @miniti_bg