Меню

Идеи за боядисване на яйца с мъници

 

Ако тази година боядисвате великденските яйца с малко дете, подгответе се за един следобед, изпълнен с творчески хаос и веселие. Представяме ви нашите 3 забавни и нестандартни идеи за боядисване на яйца с мъници:


1. ЯЙЦА, БОЯДИСАНИ С ОРИЗКакво ще ви бъде необходимо? 


● сварени бели яйца (добре подсушени) 

● течни бои за яйца 

● ориз  

 

Изсипете в отделни съдове по около 1 ч. ч. ориз и прибавете няколко капки от боята. Разбъркайте добре, за да се оцвети равномерно оризът. Сложете яйцето в съда, поставете капак и разклатете внимателно, докато не придобие желаната наситеност на цвета. Извадете яйцето и го оставете да изсъхне. След като яйцето е добре изсъхнало, можете да го сложите в съд с друг цвят боя и отново да го разклатите. Така ще получите интересни цветови комбинации. 

 

2. БОЯДИСВАНЕ НА ЯЙЦА С ЛАСТИЦИ

 Какво ще ви бъде необходимо?

 

● сварени бели яйца 

● разтворими бои за яйца 

● ластици

 

Разтворете боите в отделни съдове според упътването на опаковката. Разположете няколко ластика около яйцето – както по дължина, така и по ширина. Потопете го в боя до получаването на желаната наситеност на цвета. Извадете го и премахнете ластиците. За да получите още по-интересен ефект, можете да махнете само някои от ластиците и да потопите яйцето в друг цвят боя. 

 

3. ДЕКУПАЖ НА ЯЙЦА СЪС САЛФЕТКИ
Какво ще ви бъде необходимо?

 

● сварени бели яйца (добре подсушени и напълно изстинали) 

● 1 белтък (леко разбит) 

● цветни салфетки с различни мотиви 

● четка

 

Отделете от салфетката само най-горния цветен слой и накъсайте от него мотивите, които сте си набелязали. Разполагайте ги един по един върху повърхността на яйцето и ги залепяйте с помощта на четката, потопена в белтъка. Оставете яйцата да изсъхнат за няколко часа. 

 

Екипът на Мини Ти ви пожелава светли великденски празници! ♡ 

 

 

Последвайте ни в инстаграм – @miniti_bg