Меню
Абонамент:

Мини Ти Блог

Научи повече за бебето, раждането и още куп вълнуващи бебешки теми в блога на онлайн бебешки магазин Мини Ти ♡

Мини Ти Блог | Научи повече за бебето, раждането и още куп вълнуващи бебешки теми в блога на онлайн бебешки магазин Мини Ти ♡
27 декември, 2022 10:39
Мъниците обожават разходките. Първо, навън винаги е по-интересно. Второ, там родителите напълно им принадлежат, защото вкъщи винаги се намира нещо по-важно за вършене. Ето няколко съвета как да разнообразите зимната разходка с децата.
6 декември, 2022 12:29
Коледните празници като че ли са най-силно свързани със семейството и домашния уют. Особено след появата на мъник вкъщи празничната атмосфера е гарантирана. Тази година си подарете една още по-вълшебна Коледа, като последвате нашите 10 идеи за коледно настроение и уют в дома с малко дете.
4 ноември, 2022 10:49
Когато чуете фразата „първите постижения на детето“, сигурно веднага си представяте редовните посещения на детската консултация, премервания и проверки на новите умения, сравнения с таблиците за ръст, тегло и т.н. Но всички онези очарователно сладки трикове, които мъникът прилага, са не по-малко доказателство за чаканата новина – тялото и умът на малкото човече се развиват, при това с изненадващо бързи темпове. Добре е да сте подготвени за събитията, изискващи заснемане, разбира се, да знаете и какво означават те.
1 октомври, 2022 17:10
Всеки родител постоянно се притеснява за мъничето си и това е напълно нормално. Когато сме навън в града, на детската площадка или пък сред природата, погледът ни непрестанно следва малкото човече, което иска да докосне и да вкуси почти всичко пред очичките си. Домът ни обаче също изобилства от скрити опасности. За щастие, вече има множество различни приспособления, чиято цел е да възпрат любопитството на мъниците към опасните места вкъщи. Започнете да обезопасявате дома си стая по стая, но останете нащрек – детските ръчички пипат бързо и навсякъде.
4 септември, 2022 14:35
Съвсем нормално е в началото да се чувствате леко непохватна, докато гушкате мъничето си. Нужно е обаче възможно най-бързо да овладеете правилните начини да го държите. Ако темата ви вълнува, продължавайте да четете – ще си поговорим за основните позиции, с които няма как да сгрешите.
18 август, 2022 10:37
Денят, в който се ражда бебето, има особено място в семейната история. Първият му рожден ден пък поставя начало на дългогодишна традиция, която можете да превърнете в серия от незабравими празници! „Как да се подготвите?“, „Кого да поканите?“, „Къде да го отпразнувате?“, „Какво да предложите за хапване?“ и „Какво се подарява?“ – отговаряме на всички въпроси.
27 юли, 2022 23:07
Общуването с водата е може би най-привлекателното забавление за малки и големи през лятото. Затова не лишавайте мъника от него, независимо от възрастта му. В следващите редове ще си поговорим за това как да го направите безопасно и интересно.
3 юни, 2022 19:41
Вече сте нахранили мъника, сменили сте пелената му и се опитвате да го сложите в креватчето, без да предизвикате истеричен рев. Въпреки усилията ви детето неутешимо плаче. Опитайте да приложите следващите лесни, но много ефективни тактики, познати на много родители. Надяваме се, че ще ви донесат успех!
6 май, 2022 23:47
Като родител най-вероятно често ви се налага да слушате, с повод и без, за различните етапи на развитие и очаквани постижения на мъника по месеци. Почти сигурни сме, че в даден момент просто ще спрете да следите спазването на „графика“ от вашето собствено дете. Може би така е и най-добре. Ако наредите десет 7-месечни бебета на една права и така да се каже ги пуснете да се състезават, ще забележите, че едно ще пълзи, друго ще се търкаля, трето ще се движи по диагонал, но така или иначе всяко от тях ще стигне финала по свой начин и със собствено темпо. Важно е да помните, че особено когато става въпрос за двигателните умения на мъника, прогресът е много по-важен и по-съществен от времето, в което се случва. Няма значение дали детето ще проходи „рано“ или „късно“, важно е да го направи и да го прави добре.
2 април, 2022 22:22
Чистият въздух е много важен за децата. Можете да го осигурите на мъника у дома с ежедневни разходки от най-ранна възраст . В следващите редове ще си поговорим за това как да се организират първите излизания „на въздух“ , така че да се избегнат неприятности.
19 март, 2022 21:17
Ежедневната баня е важен момент в основните грижи за мъника. Тя е един от хигиенните навици, които остават за цял живот. Тъй като вероятно много от вас си задават въпроси около ритуала по къпането на бебето , в следващите редове ще се опитаме да отговорим на най-често срещаните.
20 февруари, 2022 10:47
Посрещането на новородено бебе е един от най-вълнуващите моменти в живота на всеки родител. Невероятно е да бъдете част от такъв емоционален за вашите близки празник. Задължителна добавка към подаръка , който сте избрали да поднесете за повода, е поздравителната картичка с оригинално послание. Не пропускайте да усмихнете семейството с няколко мили изречения, които да им останат за спомен. Ако не сте сигурни откъде да започнете, когато подготвяте пожеланието си, ето няколко общи насоки:
9 януари, 2022 22:23
За да бъде мъникът енергичен, усмихнат и спокоен, е необходимо правилните грижи да започнат още в първите дни от живота му. Освен от спазване на ритъма на хранене и на сън бебето се нуждае и от нежни ласки, съчетани със стимулация на двигателната му активност . Още в първите дни след изписването от родилния дом е добре да започнете с масажа на новороденото . За предпочитане е да го правите, когато то е спокойно или след баня, когато можете да съчетаете процедурата с намазване на тялото с подходящ бебешки лосион. Не масажирайте непосредствено след хранене. Масажът подобрява кръвообращението, оказва благоприятен ефект при неразположения и спомага за изграждането на по-здрава връзка помежду ви.
3 декември, 2021 23:17
„Коледа не е просто времето, когато отваряме подаръците си, а времето, когато отваряме сърцата си.“ (Джанис Медитър) Коледа е един от най-светлите и съкровени празници в годината. Време е за вълшебство, домашен уют, подаръци, мили пожелания и най-вече – топли чувства. Ако сред любимите ви хора, с които ще прекарате коледните празници, има някое детенце, не пропускайте да добавете към подаръка му картичка с оригинално пожелание – това е очарователен жест, който ще остане като спомен за дълго време. В следващите редове грижливо събрахме предложенията ни за коледни пожелания , подходящи за най-малките. Надяваме се да успеем да ви вдъхновим и да ви дадем идеи.
20 ноември, 2021 07:24
През първите няколко седмици с мъника нерядко ще ви се налага да го събличате и обличате. Бебето се нуждае от цялостно преобличане по-често, отколкото предполагате, затова ще са ви необходими немалко дрешки . През първите пет-шест месеца обаче то ще расте с много бързи темпове, затова няма смисъл да му купувате „най-висококачествените и модерни дрехи“. Мъникът ще ги израсте още преди да ги е износил. За него е важно онова, което му обличате, на първо място да му е удобно, а не да е скъпо или актуално в момента. Преди да започнете с покупките, можете да попитате приятели и роднини, които вече имат натрупан родителски стаж, какъв тип дрешки са им били наистина удобни и практични в ежедневието. Не се презапасявайте и се постарайте да не купувате излишни неща. Най-добре е да се съсредоточите върху най-важното и най-необходимото за новороденото бебе. Ето пет основни правила, от които можете да се ръководите по време на пазаруването:
17 октомври, 2021 10:37
Деветмесечните очаквания най-после са се материализирали и едно съвсем мъничко човече ви се усмихва от легълцето си. Радостта е огромна, страховете – също. Внезапно лицето на кърмачето се сгърчва в болезнена гримаса, то почервенява, свива крачетата към коремчето си, което изглежда леко подуто, и пронизително изплаква – причина за това са коликите …
23 септември, 2021 19:17
Есента дойде и ни донесе толкова много сезонни плодове и зеленчуци, които могат да бъдат използвани в приготвянето на домашни бебешки пюрета . Вдъхновени от есенните вкусове, ви представяме 5 страхотни рецепти за пюрета , които ще допаднат на всеки мъник. Разбира се, тиквата, цвеклото, крушите, ябълките и райските ябълки са сред основните съставки. Всичките ни предложения са перфектни за бебенца над 6 месеца и могат да бъдат съхранявани в контейнерчета в хладилника до 24 часа или във фризера до 6 месеца. Да започаваме!
28 юли, 2021 09:42
Снимането на мъници е истинско предизвикателство. Ако обаче сте креативни и сте си набелязали интересни идеи за детска фотосесия , вярваме, че ще успеете да запечатате много мили моменти. Дори не ви е необходима професионална техника, камерите на телефоните ни също са чудесна алтернатива за тези цели. Подготвихме ви кратък списък със супер сладки концепции за снимки, които ще изпъкнат сред множеството обикновени кадри на мъници в скучни пози. Дори ако детето ви се срамува от камерата, тези идеи ще го накарат да бъде заинтригувано от снимките.
27 юни, 2021 04:01
Ако прекарвате лятото си в компанията на един мъник, вероятно сте се чудели как да разнообразите ежедневието му с интересни и полезни игри през това време от годината. Има толкова много забавления, които можете да предложите на детето си. Бъдете креативни – всичко ново е добре дошло! За да ви бъдем максимално полезни, в следващите редове събрахме някои от любимите ни лесни летни забавления за малки дечица , стимулиращи развиването на техните способности и умения. И нека бъде лято! ♡
30 май, 2021 23:20
Всяка бебешка снимка е сладка, но тази, на която мъникът гордо показва първите си зъбчета, със сигурност печели приза за най-сладка. За повечето родители обаче пътят до този сублимен момент не е съвсем лесен. Никненето на първите зъбки обикновено се асоциира с раздразнителност, повече или по-малко плач и поне няколко безсънни нощи. Ако темата за поникването на млечните зъби ви е интересна, продължавайте да четете – ще си поговорим за основните неща, които трябва да знаете.

Последвайте ни в инстаграм – @miniti_bg