Абонамент:

Мини Ти Блог

Научи повече за бебето, раждането и още куп вълнуващи бебешки теми в блога на онлайн бебешки магазин Мини Ти ♡

Мини Ти Блог | Научи повече за бебето, раждането и още куп вълнуващи бебешки теми в блога на онлайн бебешки магазин Мини Ти ♡
16 май, 2021 13:45
Да бъдеш родител за първи път не е никак лесна работа. Но не се паникьосвайте, всичко е под контрол. Подготвили сме ви 20 хитринки, с които да улесните ежедневието си в първите месеци с мъника. Приятно четене!
24 март, 2021 10:17
Вероятно сте се чудили дали има храни, които да похапвате, за да стимулирате лактацията (образуването на кърма) и по възможно най-естествен начин да увеличите количеството, което произвеждате. За щастие, има много храни, които се считат за галактагоги (увеличаващи кърмата). Когато кърмите, е особено важно да обърнете по-специално внимание на диетата си. Храната, която приемате, не само може да окаже влияние върху количеството и качеството на кърмата ви, но и върху процеса на възстановяване след раждането. Не забравяйте, че все пак е препоръчително да се консултирате със специалист, когато планирате менюто си на кърмачка, за да може той да изготви оптималния хранителен режим за вашите специфични нужди.
26 февруари, 2021 14:24
Мигът, в който сте разбрали, че сте бременна , може да бъде едновременно един от най-радостните и все пак малко плашещи моменти в живота ви. Емоцията е неописуема, а вълнението – огромно. Много бъдещи мами не могат да си представят как ще опазят в тайна новината от таткото достатъчно дълго, за да планират как да му я съобщят по специален начин. Други пък от години си мечтаят за това събитие в живота им и искат да подготвят перфектния план за незабравима изненада. Ако вие сте по-скоро от втория тип дами, попаднали сте на точното място. Приготвили сме ви 10 идеи за креативни начини да кажете на вашия партньор, че очаквате бебе.
22 януари, 2021 13:28
Темата за приучаване към гърне е много щекотлива – някои майки започват да работят по въпроса съвсем рано (още през първите седмици или месеци) в стремеж към естествена бебешка хигиена (ЕБХ), други слагат бебетата си на гърне веднага щом започнат да седят стабилно, а трети разчитат на дечицата си сами да се освободят от памперсите, когато са готови, и не ги притискат по никакъв начин. Затова и първият от нашите 5 СЪВЕТА ЗА ПРИУЧАВАНЕ КЪМ ГЪРНЕ е:
3 януари, 2021 21:17
Малките бебета са като гъбки – освен че растат страшно бързо, те попиват всичко около себе си и постоянно трупат нови знания и умения, дори и да не го показват веднага. Тъй като ние от „Мини Ти“ сме големи почитатели на книгите (особено на детските!), днес искаме да ви дадем няколко причини да започнете да четете на детето си още сега – дори да е съвсем мъничко бебче!
3 декември, 2020 11:00
Коледните празници чукат на вратата – ако във вашия списък с хора, които искате да зарадвате, влиза някое очарователно мъниче, днес сме ви приготвили седем идеи какво да му оставите под елхата. Да започваме!
31 октомври, 2020 16:48
Животът с малки деца е голямо приключение – всеки ден се срещаме отблизо с трудности от всякакъв калибър, с емоции от всички краища на спектъра, с предизвикателства, които ни помагат самите ние да пораснем (да, винаги има накъде! Аз например раста предимно на ширина – бел. Рози), както и с величествени дози смях. Тук сме събрали някои от най-готините и забавни истории, които хората споделиха с нас в последната ни игра във Facebook, за да прочетете и вие какво предизвиква смях в чуждите семейства. Ако искате да включим и вашите смешни случки с децата, пишете ни във Facebook , Instagram или на имейл info@miniti.bg .
15 октомври, 2020 10:52
Милена Трифонова е илюстратор и основател на Sketchbook Studio , както и главна движеща сила зад проекта „Рисуваме заедно“ в Instagram. Тя има огромна страст към общуването онлайн и създаване на общност от себеподобни хора около общи интереси. Тя също така се вълнува от устойчив начин на живот и опазване на околната среда. От години се обучава как да вреди по-малко на природата и от време на време споделя наученото в Instagram акаунта си @milena.trifonova . Съжителства с двама съквартиранти – приятеля си и кавалер-шпаньола Плуто, който е бил голямо вдъхновение за главния герой в книжката .
1 октомври, 2020 10:56
Детството е магически период, от който, за съжаление, обикновено си спомняме твърде малко – основният ни източник са разказите на родителите ни, на баба и дядо, евентуално някоя стара тетрадка, в която са записвали първите ни думи. А най-ранното детство – съвсем бебешкият период – бързо се забравя от възрастните, защото всичко е много интензивно и минава сякаш за един миг. Тук идва на помощ „Дневник на твоето детство“ – бебешки албум , в който мама, татко или най-добре – двамата заедно – могат да попълнят всички вълшебни случки и спомени, които са ги развълнували през първите им седмици, месеци и години като трима – мама, татко и Мини Ани. Или Мини Марти. Абе – Мини Ти ! Ако не се сети, това си ти, но като малък/ка.
30 август, 2020 20:57
Захранването на бебето е един момент, който почти всяка майка очаква с нетърпение – особено ако детето ѝ вече показва изявен интерес към храната. Според Световната здравна организация подходящо време за започване на захранване е между четвъртия и шестия месец на бебето – в зависимост от това дали то е на кърма или на адаптирано мляко, кога е започнало да седи по-стабилно, дали рефлексът за избутване с език е започнал да изчезва.
31 юли, 2020 21:06
В България не е често срещано родителите да подготвят детска стая преди раждането на бебето – обикновено то спи в тяхната спалня поне докато стане на няколко месеца. Това обаче не означава, че задължително ще пропуснете вълшебните приготовления от филмите! Дори да живеете под наем и да няма много, което да може да се промени, пак има как да направите пространството си една идея по-специално, докато чакате новия обитател. Днес ви даваме няколко предложения и съвети за декорация на бъдещото бебешко място:
29 юни, 2020 10:32
Как да избираме детски дрешки за всяка възраст и всеки сезон Бебешките дрешки – едно необятно море от възможности, пред което всяка майка може да се почувства объркана, особено ако се гмурва в него за първи път! Бодита, гащеризони, ританки, но кой размер, по колко броя от дрешка – въпросите са много, а ние сме тук днес, за да ви дадем най-простите отговори. Да започнем от самото начало – вие чакате бебе и се чудите с какъв гардероб трябва да го посрещнете.
14 юни, 2020 08:42
Вдъхновени от страхотните детски бисери , които ни споделихте в играта ни по повод деня на детето, събрахме на едно място най-забавните коментари, както и няколко изказвания на нашите деца. Ако искате да допринесете за селекцията ни с още смешки, ни пишете във Facebook страницата или на имейл info@miniti.bg . Приятно четене!
6 юни, 2020 22:07
Най-полезните продукти за новородено бебе Още от самото начало на бременността си всяка бъдеща майка разбира, че я чака голямо пазаруване. Всички бебешки и детски магазини са готови да предложат своя списък за новородено бебе , съдържащ всичко необходимо за първите дни вкъщи – и тези списъци са полезни, особено ако обърканата мама няма кого да помоли за съвет. Работата е там, че покрай всичко полезно обикновено в кошницата за покупки се оказват и някои неособено потребни продукти или пък такива, които ще влязат в екшъна доста по-късно, т.е. няма нужда семейството да се екипира с тях от самото начало. За да ви помогнем, с помощта на най-прясната мама в нашия екип съставихме списък с най-полезните неща за първите няколко седмици с малко бебе вкъщи:
27 януари, 2020 11:26
Една вълнуваща година е вече зад гърба ви. Вашето малко бебе е пораснало и се е превърнало в човече, любопитно за всичко, което го заобикаля. И ако досега грижите ви са били основно по отглеждане му, то оттук нататък имате отговорната и нелека задача по неговото възпитание. Какви предизвикателства очакват вас и детето през следващите две години научeте от 3-та ни и последна статия от поредицата за развитие на бебето.
28 ноември, 2019 09:21
Периодът от 7 до 12 месеца е особено вълнуващ. Малкото човече расте с бързи темпове и общуването с него става все по-интересно и забавно. Какво се случва с детето през този период? Как се развива, какво е нормално да може прави и какво не? Научете повече от втората част на статията ни „ Развитие на бебето “.
27 септември, 2019 16:04
Светът на всяка майка се променя от момента, в който хване в ръце малкото си съкровище. Новороденото бързо се превръща в център на внимание и обект на грижи и много, много любов. Всеки родител с възторг и вълнение наблюдава растежа на своето дете и неговите постижения. Какъв път изминава малкото човече от раждането си до 3 годишна възраст и какво може да очаквате от него ще научите от поредицата ни от статии за развитие на бебето .
1 септември, 2019 22:22
Бебенцата имат нужда от меко и удобно облекло и аксесоари. Мъниците растат с часове и купуването на много бебешки дрешки е безсмислено. Качествената материя и правилните грижи позволяват дрешките и текстилните аксесоари да се ползват дълго време и то не само от едно детенце. Всяка нова дрешка или аксесоар има етикет, на който със символи е обозначено как да се пере и поддържа. Знаем ли обаче какво точно означават тези знаци? Тук ще намерите кратко ръководство по разгадаването им.
5 август, 2019 12:39
За възрастните игрите са по-скоро забавление, но за децата те са начин да опознават света и да развиват своите способности и умения. Ако се чудите как да развличате вашето малко детенце тук ще ви дадем няколко идеи за прости, но весели и полезни игри и занимания за бебета.
14 юли, 2019 18:00
30 идеи за подарък за бебе Появата на ново бебе е прекрасен и радостен момент. Когато наш близък се сдобие с нова рожба от сърце ни се иска да го зарадваме с подарък, който наистина да му хареса. Да избереш подарък за бебе невинаги е лесна задача, особено за хората, които все още нямат деца. В тази статия ще се опитаме да ви помогнем с 30 предложения за подарък за бебе.

Последвайте ни в инстаграм – @miniti_bg