Меню
Абонамент:

Мини Ти Блог

Научи повече за бебето, раждането и още куп вълнуващи бебешки теми в блога на онлайн бебешки магазин Мини Ти ♡

Мини Ти Блог | Научи повече за бебето, раждането и още куп вълнуващи бебешки теми в блога на онлайн бебешки магазин Мини Ти ♡
25 август, 2023 21:33
Мини Ти


 

С повишаване на температурите през лятото е важно да се погрижите за нежната кожа на вашето детенце, която е по-податлива на раздразнения, обриви и слънчеви изгаряния. За да я запазите здрава и защитена през лятото, сме подготвили няколко съвета, които можете да последвате.

Как да запазите кожата на вашето бебе здрава и защитена през лятото?1.     Давайте достатъчно течности на бебето си. 

Едно от основните неща, за да запазите кожата на вашето дете здрава през лятото, е да я поддържате хидратирана. Уверете се, че давате на бебето си много течности, като кърма, адаптирано мляко, вода или плодови сокове, тъй като това ще подпомогне за предотвратяване на сухотата на кожата и ще гарантира, че тя ще остане еластична и мека.

 


2.     Използвайте слънцезащитен крем.

Слънцезащитният крем е от решаващо значение за защита на деликатната кожа на вашето детенце от вредните UV лъчи. Уверете се, че използвате крем със SPF най-малко 30. Нанесете го върху кожата поне 15-20 минути преди да излезете навън. Нанасяйте отново слънцезащитния крем на всеки два часа, особено ако мъникът ви се поти или плува.

 


  

3.     Облечете бебето си подходящо.

Подходящото обличане на вашето детенце през лятото може да помогне за предотвратяване на раздразнение на кожата и топлинен обрив. Изберете леки и широки дрехи от дишащи материи, като памук. Избягвайте синтетичните тъкани, тъй като те могат да задържат топлината и влагата и да причинят дразнене на кожата. Можете също така да екипирате бебето си с шапка и слънчеви очила, за да предпазите лицето и очите му от слънцето.

 


 

4.     Пазете бебето си на прохладно място.

От съществено значение е да пазите детенцето си на прохлада през лятото, за да предотвратите топлинни обриви и кожни раздразнения. Избягвайте да извеждате бебето си през най-горещата част от деня и стойте на хладни, сенчести места. 

 


 

5.     Овлажнявайте кожата на вашето бебе.

Овлажняването на кожата на детенце ви през лятото може да помогне за предотвратяване на сухота и дразнене на кожата. Използвайте нежен овлажнител без аромат след къпане на бебето, за да задържите влагата. Избягвайте използването на лосиони или кремове, които съдържат силни химикали или аромати, тъй като те могат да причинят дискомфорт на кожата.

 


 

6.     Къпете бебето си редовно.

Редовното къпане на вашето мъниче през лятото може да помогне за предотвратяване на кожни раздразнения и топлинен обрив. Използвайте хладка вода и мек бебешки сапун без аромат. Избягвайте използването на гореща вода, тъй като тя може да изсуши кожата на вашето дете. Към къпането може да прибавите гумени играчки, така че да направите преживяването на мъничето ви още по-забавно. След като приключите, подсушете кожата на бебето с мека кърпа и нанесете нежен овлажняващ крем.

 

Ако сте в търсене на начини за развитие на когнитивните качества на вашето дете, вижте и предходната ни статия „Начини за стимулиране на когнитивното развитие на вашето бебе“. ♡

 

Категории:

Последвайте ни в инстаграм – @miniti_bg