Меню
Абонамент:

Мини Ти Блог

Научи повече за бебето, раждането и още куп вълнуващи бебешки теми в блога на онлайн бебешки магазин Мини Ти ♡

Мини Ти Блог | Научи повече за бебето, раждането и още куп вълнуващи бебешки теми в блога на онлайн бебешки магазин Мини Ти ♡
26 ноември, 2023 12:01
Мини Ти

 

Зимните празници са вълнуващо време за семействата, особено тези с малки деца. Въпреки че времето навън може да е ужасяващо, има много дейности на закрито, които можете да правите с вашето бебе, за да го забавлявате през този празничен сезон. Ето някои забавни и лесни дейности, които можете да правите с мъничето ви през зимните ваканции:

Занимания за вашето бебе по време на зимните празници

 


 

1.     Създайте сензорен контейнер.

Сензорните кошчета са чудесен начин да ангажирате сетивата на вашето бебе и да стимулирате развитието на мозъка му. Създайте прост сензорен кош, като напълните контейнер с материали като ориз, боб, памучни топки или сняг. Добавете играчки или предмети с различни текстури и форми, които вашето мъниче да изследва. 

 


 

2.     Създайте празнични ръчно изработени изделия.

Бъдете креативни и направете няколко прости ръчно изработени изделия с празнична тематика с помощта на мъника ви. Можете да създадете изкуство с отпечатък на ръка или крак, да направите орнаменти за украса или обикновен гирлянд от хартиена верига. Тези изделия ще бъдат страхотни сувенири и спомени.

 


 

3.     Прочетете коледни книги.

Четенето с вашето бебенце е не само забавна дейност, но е и чудесен начин за насърчаване на езиковото развитие и когнитивните умения. Изберете няколко книги с празнична тематика и се сгушете с бебето си, за да четете заедно.

 4.     Играйте на обличане.

Облечете детенцето си в празнично облекло или костюми и направете няколко сладки празнични снимки. На вашето бебе ще му хареса да се облича и позира пред камерата.

 5.     Изградете крепост.

Изграждането на крепост е класическо детско занимание и е също толкова забавно за бебета, колкото и за по-големи деца. Използвайте одеялавъзглавници и мебели, за да създадете уютна крепост, в която вашето мъниче да играе.

 6.     Пейте празнични песни.

Пеенето на празнични песни е забавен и лесен начин да запознаете бебето си с музиката и езика. Пеенето заедно също може да се превърне в сплотяване за вас и вашето детенце.

 


 

7.     Отидете на зимна разходка.

Облечете бебето си с дебели дрешки и се разходете навън, за да видите зимната страна на чудесата. Покажете му различните гледки, интересни звуци, снежинки и ледени висулки.

 


 

8.     Организирайте танцово парти.

Пуснете празнична музика и организирайте танцово парти с мъничето ви. Танците са чудесен начин да се забавлявате и да се свържете с вашето малко дете.

 


 

9.     Изпечете празнични лакомства.

Печенето е забавно и вкусно занимание за цялото семейство. Изпечете лесни празнични лакомства, като захарни бисквитки или меденки, с вашето детенце. Мъничето ви ще се радва да помага в смесването и декорирането на лакомствата.

  

10.  Гледайте празничен филм.

Сгушете се на дивана с вашето детенце и гледайте празничен филм. 

  

Ако сте в търсене на идеи за есенни дрешки на вашето мъниче, вижте и предходната ни статия „Есенна мода за бебета: Очарователни идеи за бебешко облекло“. ♡

 

Последвайте ни в инстаграм – @miniti_bg