Абонамент:

Мини Ти Блог

Научи повече за бебето, раждането и още куп вълнуващи бебешки теми в блога на онлайн бебешки магазин Мини Ти ♡

Мини Ти Блог | Научи повече за бебето, раждането и още куп вълнуващи бебешки теми в блога на онлайн бебешки магазин Мини Ти ♡
28 юли, 2021 09:42
Мини ТиСнимането на мъници е истинско предизвикателство. Ако обаче сте креативни и сте си набелязали интересни идеи за детска фотосесия, вярваме, че ще успеете да запечатате много мили моменти. Дори не ви е необходима професионална техника, камерите на телефоните ни също са чудесна алтернатива за тези цели. Подготвихме ви кратък списък със супер сладки концепции за снимки, които ще изпъкнат сред множеството обикновени кадри на мъници в скучни пози. Дори ако детето ви се срамува от камерата, тези идеи ще го накарат да бъде заинтригувано от снимките.

15 КРЕАТИВНИ ИДЕИ ЗА ДЕТСКА ФОТОСЕСИЯ:

  1) Сапунени балончета.

 

Сапунените балончета са интересни за почти всички деца – няма значение дали са на 6 месеца, или пък на 6 години. Можете да накарате мъника сам да духа балончетата, ако пък е твърде малък, помолете някой близък да се заеме с тази задача и оставете детето да ги гони. Препоръчваме ви да си осигурите тъмен фон за снимките, тъй като е доста трудно да уловите балончетата на светъл такъв.

 2) Балони.

 

Добавяйки балони към фотосесията, си гарантирате ярки цветови акценти и допълнително празнично настроение в снимките. Ако имате момиченце, снабдете се с червени или розови балони във формата на сърце, за да придадете на кадрите кокетност и женственост. Имайте предвид, че колкото повече са балоните, толкова по-широка ще е усмивката на мъника на снимките.

  3) Плодове.

 

Кой е казал, че само кралските особи могат да имат портрети с плодове? Снимайте малкото си бебе, загледано в голяма диня или тиква, която на размери е почти колкото него – кадрите обещават да са много забавни. Ако детето е по-голямо, предложете му да опита някой екзотичен плод, който никога преди не е вкусвало. Подгответе се да запечатате момента, в който първата хапка е направена и мъникът се опитва да прецени дали новият вкус му допада.

 


4) Домашни любимци.

 

Връзката между децата и домашните им любимци е изключително въздействаща и ще придаде на снимките ви много емоционалност. Уловете с обектива си техните неподправени взаимодействия – когато кученцето маха радостно с опашка до малкото човече, когато котенцето се е сгушило за следобедната си дрямка до мъника. Налични са и още много опции, развихрете въображението си.

 5) Люлка.

 

Вместо да използвате скучни пози, дайте на детето забавно занимание и запечатайте движенията му. Люлеенето на люка ще превърне вашата фотосесия във весела игра и ще отвлече вниманието от камерата. Мъникът ще е истински развълнуван и няма да има и помен от срамежливи физиономийки. Ако снимате с професионален фотоапарат, уверете се, че използвате висока скорост на затвора и режим за серийни снимки.

 6) Завъртания с рокля или пола.

 

Ако момиченцето ви е облечено в ефирна рокля или пола, помолете я да се завърти или да вдигне единия ѝ край и при сигнал от ваша страна да го пусне – движението ще направи кадрите много естествени. За още по-красив ефект можете да хвърлите малко конфети или едър брокат.

 7) Глухарчета.

 

В разгара на лятото си наберете няколко глухарчета, кажете на детето да си пожелае нещо и да духне семената, за да полетят с вятъра. Повярвайте ни, тази на пръв поглед по-семпла идея за фотосесия обикновено води до очарователни кадри.

 8) Вана с мляко.  

 

Заложете на снимки във вана с мляко, ако искате да направите интересни портрети на вашия мъник. Обикновената вана с мляко ще направи детето основен фокус в кадрите. Ако обаче искате да добавите допълнителна текстура и цвят, разпръснете цветя или плодове по повърхността. Така мъникът ще има и нещо, с което да се занимава по време на фотосесията.

 9) Нестандартна перспектива.

 

Когато поставите цвете, плод, зеленчук или др. предмет по ваш избор под правилния ъгъл и на точното разстояние, ще създаде оптична илюзия, че детето е облечено по този начин. Тествайте различни варианти за снимки в нестандартна перспектива, за да откриете този, който най-много ви харесва.

 10) Полета – рапицови, макови, лавандулови, слънчогледови.

 

Всички изброени по-горе са чудесни локации за фотосесии. Не забравяйте да планирате снимките предварително, тъй като можете да се насладите на различните растения през определени месеци от годината. Рапицата цъфти април/май, маковете – май/юни, лавандулата – юни/юли, слънчогледите – юли/септември. Един съвет от нас – отидете на полето по време на залез слънце, тогава се получават страхотни кадри.

 11) Прозявка.

 

Ако снимате новородено, издебнете момент, в който бебето се прозява, за да щракнете сладката му физиономия. Мъниците доста честичко се прозяват, така че ще имате достатъчно възможности да ги уловите в точния миг.

 12) Цветя.

 

Лесен начин да вкарате повече цвят и текстура в кадрите си е да използвате цветя във фотосесията. Те могат да направят всеки портрет да изглежда като истинско произведение на изкуството. Цветята ще са ви от полза както като фон, така и като аксесоари. Дори не е необходимо да купувате свежи цветя, има изкуствени с достатъчно високо качество, които ще можете да използвате повторно за снимки или за декорация на дома.

 13) Книга.

 

Ако вашето дете обича книжките, дайте му любимата му книга и запечатайте замечтаното му изражение, докато разлиства страниците и сочи с пръстче илюстрациите по тях. Тази идея за снимки е приложима както вкъщи, така и сред природата, ако сте почитатели на по-живописните сцени. Можете да използвате т. нар. „правило на третините“, за да направите композицията си по-ефектна. Разделете кадъра на 9 равни части от двойка успоредни вертикални и хоризонтални линии и разположете важните елементи по протежението на тези линии или в точките, където те се пресичат.

 14) Есенни листа.

 

Портретите с падащи листа се причисляват към класическите идеи за есенна фотосесия, няма как да ги пропуснем. Намерете правилната позиция за снимките и просто покажете на мъника как да хвърли няколко листа във въздуха. Ако е твърде малък, сигурни сме, че ще се намери някой близък, който с радост ще ви асистира. При снимки с професионален фотоапарат използвайте висока скорост на затвора и се уверете, че има много светлина, за да я компенсирате.

 15) Бебешки ръчички и крачета.

 

Десет малки пръстчета на ръцете, десет малки пръстчета на крачетата, мънички ушички и носле, което е голямо колкото копче – бебето расте бързо. Един ден ще се чудите как така е било толкова малко. Затова не пропускайте да съхраните безценните си спомени чрез снимки, на които ще можете да се наслаждавате след години. Много е лесно да щракнете няколко близки кадъра на ръчичките и крачетата на новороденото, трудно ще е да ги разпечатате в достатъчно бройки за всички роднини и приятели.

 

Надяваме се да сме успели да ви вдъхновим. Хващайте фотоапарата или телефона и се забавлявайте. От нас – приятни снимки!  

 

Ако искате да разнообразите ежедневието на мъника през летните месеци, хвърлете едно око на предходната ни статия „Как да забавляваме мъника през лятото?“. ♡

Категории:

Последвайте ни в инстаграм – @miniti_bg