Меню
Абонамент:

Мини Ти Блог

Научи повече за бебето, раждането и още куп вълнуващи бебешки теми в блога на онлайн бебешки магазин Мини Ти ♡

Мини Ти Блог | Научи повече за бебето, раждането и още куп вълнуващи бебешки теми в блога на онлайн бебешки магазин Мини Ти ♡
27 юни, 2021 04:01
Мини Ти


 

Ако прекарвате лятото си в компанията на един мъник, вероятно сте се чудели как да разнообразите ежедневието му с интересни и полезни игри през това време от годината. Има толкова много забавления, които можете да предложите на детето си. Бъдете креативни – всичко ново е добре дошло! За да ви бъдем максимално полезни, в следващите редове събрахме някои от любимите ни лесни летни забавления за малки дечица, стимулиращи развиването на техните способности и умения. И нека бъде лято! ♡ 

10 ЛЕТНИ ЗАБАВЛЕНИЯ ЗА МЪНИЦИ:1) Направете си сами пясъчник.

Ако не можете да стигнете до плажа това лято, този летен проект е за вас. Снабдете се с надуваем бебешки басейн, детски пясък за игра, кофички, формички и др. играчки за пясък. Поставете надутия басейн на обезопасена тераса или на двор, напълнете го с пясъка и разпръснете играчките. Покажете на малкото човече как може да се забавлява, създавайки причудливи пясъчни фигури, а после го наблюдавайте как си играе в захлас.

 


2) Кажете „Да!“ на разходките по току-що окосената трева на двора.

Ако сте сред късметлиите, които разполагат с къща извън града със собствен двор, със сигурност трябва да се възползвате от възможността да разходите малките бебешки крачета по прясно окосената трева. Повечето мъници харесват леко боцкащото усещане по стъпалата си. Не ви препоръчваме обаче да правите това в градските паркове, тъй като там тревните площи се обработват с агресивни химикали и все пак има опасност от наличие на кърлежи.

 


3) Рисувайте с цветни тебешири.

Вземете комплект цветни тебешири от близката книжарница и си подарете една творческа сутрин пред блока. Забавата е гарантирана, защото малките дечица обожават да рисуват по асфалта – все пак колкото по-голяма е площта, толкова по-впечатляващ ще бъде и финалният резултат. 

 


4) Скачайте в локвите и се смейте, защото няма нищо по-хубаво от лошото време – да, дори и лятото.

Летните дъждове определено не са ни любими, но имаме една идея за това как да се забавлявате и в дните, в които вали. Обуйте гумени ботушки на мъника и излезте на разходка, когато спре да вали. Отраженията в локвите ще привлекат вниманието на детето и на него ще му е много интересно да ги изучава. Скачането в локвите пък ще помогне за изразходването на натрупаната през деня енергия, носейки му голямо удоволствие. Тичайте, скачайте и се забавлявайте – сега му е времето.  

 


5) Отидете на пикник.

Трябва ви едно голямо одеяло, нещо за хапване и любимите играчки на вашия приключенец. Изберете дестинация сред природата, която да е наблизо до вас, и тръгнете рано сутринта или след 16:00 ч., за да се насладите максимално на по-прохладните часове от деня. Покажете на мъника дърветата и цветята, разкажете му за горските животни. Ако сте с по-малко бебенце, можете да му почетете някоя книжка или пък да направите дневната му гимнастика сред природата.

 6) Играйте със сапунени балончета.

Всяко малко детенце искрено се забавлява, играейки си с тях. Направете си сами течността – смесете 100 мл течен сапун и 20 мл дестилирана вода, разбъркайте добре и изчакайте пяната да се утаи за около 2 часа, след това добавете 10 капки глицерин и оставете течността да престои за 12 часа в хладилника в подходящ съд. Вземете няколко сламки за многократна употреба и излезте навън с мъника, за да духате балончетата. Той ще се опитва да ги хваща и ще пищи от щастие при всяко спукване. 

 7) Разхладете се в най-големите горещини, докато рисувате с лед. 

Тук ще ви трябва предварителна подготовка. Вземете няколко формички за лед и ги напълнете с вода. Оцветете водата със сладкарска боя, бои за рисуване с ръце или темперни боички и оставете формичките във фризера за 12 часа. Ако желаете, можете да поставите и по 1 дървена пръчица във всяка формичка за по-чисто и удобно хващане. За рисуването заложете на бял кадастрон, защото обикновената хартия много лесно ще се разкъса при разтапянето на ледчетата. Когато сте готови да творите, излезте навън с мъника и оставете слънцето и малките бебешки ръчички да направят своята магия.

 


8) Забавлявайте се с вода на открито.

Възможностите са безброй, даваме ви само една много лесна опция – напънете с вода някое легенче, добавете няколко играчки за вода и оставете бебчо да пляска с ръце в него. Пръските ще го забавляват, а и ще го разхлаждат в горещините.

 


9) Гушнете се на шарена сянка или на хамак и прочете няколко книжки.

Винаги е добра идея да четем на децата си. В случая това е и чудесен начин да си починете в компанията на мъника, докато той опознава различните звуци и учи нови думички. Изразителното четене на книжки ще предизвика въображението на детето ви и ще стимулира неговото любопитството.

 


10) Подарете си творчески следобед това лято, докато експериментирате с полимерна глина.

Снабдете се с един комплект полимерна глина в различни цветове от някой магазин за хоби и арт материали и се отдайте на творчеството. Можете да се възползвате от момента, за да покажете на мъника различните форми и да му обясните разликата между малките и големите такива. За финал изпечете творенията си във фурната, за да ги запазите във времето.

 

Екипът на Мини Ти ви пожелава весело лято!

 

Ако темата за поникването на млечните зъби в момента е на дневен ред при вас, можете да прочетете предходната ни статия „Какво трябва да знаете за никненето на първите зъбки?“. ♡

Категории:

Последвайте ни в инстаграм – @miniti_bg