Абонамент:

Мини Ти Блог

Научи повече за бебето, раждането и още куп вълнуващи бебешки теми в блога на онлайн бебешки магазин Мини Ти ♡

Мини Ти Блог | Научи повече за бебето, раждането и още куп вълнуващи бебешки теми в блога на онлайн бебешки магазин Мини Ти ♡
26 февруари, 2021 14:24
Мини Ти


 

Мигът, в който сте разбрали, че сте бременна, може да бъде едновременно един от най-радостните и все пак малко плашещи моменти в живота ви. Емоцията е неописуема, а вълнението – огромно. Много бъдещи мами не могат да си представят как ще опазят в тайна новината от таткото достатъчно дълго, за да планират как да му я съобщят по специален начин. Други пък от години си мечтаят за това събитие в живота им и искат да подготвят перфектния план за незабравима изненада. Ако вие сте по-скоро от втория тип дами, попаднали сте на точното място. Приготвили сме ви 10 идеи за креативни начини да кажете на вашия партньор, че очаквате бебе.

1) Съобщете му новината с чифт бебешки терлички или чорапки. 
Вземете сладък чифт бебешки терлички или чорапки. Поставете ги в подходяща кутия, ако разполагате с достатъчно пространство, можете да го запълните с конфети или ръчно направени декорации от хартия. От вътрешната страна на капака ѝ прикрепете позитивния тест за бременност. За по-изобретателните от вас добавяме и още един вариант – сложете терличките/чорапките в кутия за мъжки обувки и поднесете непринудено подаръка на вашия партньор. Със сигурност ще бъде наистина изненадан от съдържанието, което ще открие вътре. 


2) Скрийте теста си за бременност.
Сложете позитивния тест на нетипично място, на което обаче знаете, че бъдещият татко ще го открие лесно. Например в чекмеджето с лакомства в кухнята, в куфарчето му с инструменти, на рафта с неговата козметика в банята или пък на нощното му шкафче. Ако партньорът ви се затрудни с намирането му (или пък не го забележи на пръв поглед… ох, тези мъже…), помолете го да ви донесе даден предмет, който се намира в близост до избраното от вас скривалище. За да не пропуснете милия момент, бързо се промъкнете зад него, можете дори да заснемете видео. 

 

3) Изненадайте го с книга и вдъхновяващо послание.Подарете му книжка, свързана с бащинството, или пък неговата любима детска книга. Развихрете въображението си и създайте персонализирана картичка или напишете мило послание на първите страници в книжката. Опаковайте всичко грижливо и наблюдавайте изражението му, когато нарежда парченцата от пъзела. 


4) Направете място в гардероба за новия член от семейството.
Разчистете едно рафтче или пък чекмедже и поставете бележка с надпис от типа на „Точно след 9 месеца това местенце ще бъде за някого другиго!“. Ако имате повече дар слово, можете да напишете дори кратка поема за повода. Към нея можете да добавите и бебешко боди или бебешки аксесоар. Хммм, да видим сега колко време ще му отнеме да му се изясни картинката. 

 

5) Кажете му го. 

 


 

Разбира се, че нямаме буквално това предвид. Вероятно се сещате за шепнещото предизвикателство, което преди време беше доста популярно в интернет пространството. Концепцията е следната – кажете на бъдещия татко, че искате да играете една игра, той трябва да си сложи слушалки и да слуша силна музика, докато вие произнасяте различни изречения. Само по устните ви той ще трябва да разбере какво се опитвате да му кажете. Помислете предварително за кратко изречение, с което да му споделите новината. Вашите насоки ще играят важна роля за неговия успех, затова бъдете креативни. И нека забавата да започне сега.

 

6) Подсладете живота му.Пригответе или вземете готово любимото сладко изкушение на вашия партньор – кексчета, френски макарони или пък шоколадови бонбони. На повърхността им (в зависимост от пространството, с което разполагате) можете да изпишете с глазура нещо по ваш избор. Ако този вариант се окаже трудничък за вас, винаги можете да поставите сладкишите в кутия и от вътрешната страна на капака ѝ да добавите закачливо послание. Ето и една идея за текст от нас – „Да ти е сладко, татко. Не може само мама да е с коремче!“. 

 

 7) Love is in the air – този път буквално.
Завържете бележка с послание като „Здравей, татко! Нямам търпение да те видя!“ за балон с хелий. Уверете се, че текстът ще се пада на нивото на очите на партньора ви. За тежест използвайте бебешка играчка. Позиционирайте подготвената изненада в непосредствена близост до входната врата, за да бъде именно тя първото нещо, което ще види, щом се прибере вкъщи.

 

8) Направете момента наистина специален с фотосесия.
Запазете неподправените реакции на бъдещия татко с фотосесия, на която да му кажете, че очаквате бебе. Гарантираме, че кадрите ще бъдат сред най-скъпите ви в семейния албум. Можете да се възползвате от услугите на професионален фотограф или да доверите тази задача на ваш близък. За да бъдат снимките още по-сладки, предварително подгответе аксесоари за фотосесията. На черна дъска или на табло с буквички можете да изпишете изречението, с което искате да споделите новината. Вземете и снимка от първия ви видеозон, ако вече разполагате с такава. И нека фотосесията да започне. Споделете му тайната в момента, в който го почувствате. Бъдете готови и за много кадри със сълзи от щастие.

 

 9) Колко точно е голямо бебето в корема на мама?Поставете в ръката на бъдещия татко нещо горе-долу с размерите на плода спрямо гестационната седмица, в която сте. Маково семе, зрънце кафе, боровинка или пък малинка – бъдете изобретателни и импровизирайте. Съобщете му новината с думи като „Сега това е големината на нашето бебче!“. На първо четене идеята изглежда доста семпла, но е наистина въздействаща.

 

10) „Топло и студено“ за бъдещи родители.  

 


 

Изненадите са страхотни, но понякога ни се иска малко да поизпотим партньора си. Скрийте някое сладко бебешко комплектче в шкаф в спалнята например и кажете на бъдещия татко, че сте му подготвили изненада, която ще трябва да открие. Насочвайте го с топло, ако е близо до мястото, и със студено, когато е далеч от него. Постепенно ще става все „по-топло“ и дори „горещо“, когато е на сантиметри от заветната цел. Когато открие какво сте му подготвили, ще бъде на седмото небе от щастие.

Надяваме се нашите идеи да бъдат вдъхновение за много бъдещи мами. И все пак всички сме различни, затова обмислете как вие искате да кажете на партньора си, че ще става баща. Какъвто и начин да изберете, едно е сигурно – новините, че очаквате бебе, ще бъдат невероятна изненада сами по себе си. Насладете се на момента! ♡

 

Ако бебенцето е вече факт при вас, може да погледнете предходната ни статия с 5 съвета за по-лесно приучаване към гърне :)

 

Категории:

Последвайте ни в инстаграм – @miniti_bg