Абонамент:

Мини Ти Блог

Научи повече за бебето, раждането и още куп вълнуващи бебешки теми в блога на онлайн бебешки магазин Мини Ти ♡

Мини Ти Блог | Научи повече за бебето, раждането и още куп вълнуващи бебешки теми в блога на онлайн бебешки магазин Мини Ти ♡
31 юли, 2020 21:06
Мини Ти

В България не е често срещано родителите да подготвят детска стая преди раждането на бебето – обикновено то спи в тяхната спалня поне докато стане на няколко месеца. Това обаче не означава, че задължително ще пропуснете вълшебните приготовления от филмите! Дори да живеете под наем и да няма много, което да може да се промени, пак има как да направите пространството си една идея по-специално, докато чакате новия обитател. Днес ви даваме няколко предложения и съвети за декорация на бъдещото бебешко място:

1. Освежете боята на стените! Ако обстоятелствата го позволяват, изберете весел цвят за акцент на една стена – всяка стая става по-детска, когато ѝ се добави малко синьо, розово, зелено, жълто. 

2. Оптимизирайте пространството си – разместете мебелите, проучете различни конфигурации и махнете всичко излишно. Заедно с бебето ще дойде и необходимостта от повече място – за бебешкото легло, за къта за преповиване, за допълнителните предмети, които неминуемо ще последват (люлка или шезлонг например). Оставете достатъчно въздух и за минаване и обикаляне, за да се чувствате комфортно – особено при нощните ставания, защото блъскането в разни предмети определено не ги прави по-лесни.

3. И като стана въпрос за нощни ставания – осигурете си достъпно и ограничено осветление за тези моменти. Нощна лампа или аплик с подвижно рамо за насочване на светлината определено са за предпочитане пред лампата, която ще освети цялото помещение и ще разсъни всички. 

4. Да се върнем на декорирането на стаята – добре е то да е възможно най-минималистично. Педиатрите съветват в стаята, в която спи новородено бебе, да има възможно най-малко предмети, които събират прах – книги например. Това ще улесни и вас при почистването. Ако все пак искате да украсите помещението с нещо дребно за повече настроение, изберете няколко рамки за снимки, които веднага да запълните със спомени, и стояща или висяща декорация в същия тон – колкото по-малко, толкова по-добре. Добър вариант са и илюстрациите за стена – може да си поръчате принтове с детски картинки от художник, когото харесвате, или пък да ги изрежете от красив календар от предишна година (това е чудесен начин да го рециклирате).

5. Друг хитър начин да украсите стаята е да използвате дрешките на бебето – най-малките размери се носят за кратко, но са толкова сладки! Запазете си най-милите бодита и гащеризончета и ги закрепете на стената или ги сложете на закачалки на някаква стойка. Много е просто, а изглежда наистина ефектно – и след няколко месеца ще ви се струва невероятно, че детето ви е било толкова мъничко!


Надяваме се нашите съвети да ви помогнат за първоначалната подготовка на бебешката стая. А когато бебето поотрасне и започне да се превръща в малко човече, цялото ви жилище неминуемо ще става все по-детско – нищо не внася по-весело настроение от купищата детски играчки и книжки! 

   

А ако се чудите как да избирате детските дрешки, спрямо възрастта на мъника и сезона, прочетете предходната ни статия. 

 

Категории:

Последвайте ни в инстаграм – @miniti_bg