Меню
Абонамент:

Мини Ти Блог

Научи повече за бебето, раждането и още куп вълнуващи бебешки теми в блога на онлайн бебешки магазин Мини Ти ♡

Мини Ти Блог | Научи повече за бебето, раждането и още куп вълнуващи бебешки теми в блога на онлайн бебешки магазин Мини Ти ♡
14 юли, 2019 18:00
Мини Ти


 

Появата на ново бебе е вълнуващо събитие. Когато наш близък се сдобие с нова рожба от сърце ни се иска да го зарадваме с подарък, който наистина да му хареса. Да избереш подарък за бебе невинаги е лесна задача, особено за хората, които все още нямат деца. В тази статия ще се опитаме да ви помогнем с 30 предложения за подарък за бебе. 

Освен раждането, поводите да направим подарък на бебе са много: погача, прощъпалник, кръщене, Коледа, имен ден и т.н. Ако сте достатъчно близки с родителите, ви съветваме да обсъдите с тях предварително и да попитате от какво точно имат нужда, за да не подарите нещо, което те вече имат. Още повече, понякога това, което ни се струва крайно удобно и необходимо, за друг може да се окаже ненужно.  

При избора на подарък за бебе наблегнете на качеството, а не на количеството. Когато става въпрос за детето на по-близки хора, обикновено определяме бюджет, с който можем да си позволим покупки на по-големи предмети, с които да подпомогнем младото семейство, като кошара, количка и т.н. Ако търсим обаче подарък за бебе на приятел, колега или познат, подходът е различен. Възможно е да ни се иска да не се консултираме предварително и да запазим момента на изненада. В тези случаи най-добре е да се спрем на нещо, което даже и да се повтаря няма да бъде проблем и пак може да се ползва – играчка, дрешка, козметика и т.н. Ако бюджетът е ограничен, с въображение и малко сръчност, също може да подготвите нещо страхотно. 

 

30 ИДЕИ ЗА ПОДАРЪК ЗА БЕБЕ

 

НИСКОБЮДЖЕТЕН ПОДАРЪК ЗА БЕБЕ1. Подарете от вашето време – Напълно безплатен, но много ценен за родителите подарък. Вариантите са много: бъдете бавачка на бебето за 2-3 часа и осигурете на родителите възможност да бъдат насаме, разходете мъника час-два или сгответе вкусна вечеря и дайте възможност на майката да си отдъхне. Ако да снимате ви се отдава, предложете да направите фотосесия на мъника, а ако можете да плетете, сътворете нещо красиво за него – терлички, елече, шапчица и т.н. 


2. Гирлянда с фигурки от плат – Оригинален подарък за бебе, който не изисква предварително консултиране и при малко сръчност може да изработите сами. В pinterest има много модели, които могат да ви вдъхновят. Гирляндата се закача над бебешката кошара или служи за декорация на детската стая. 

 

3. Гризалка/чесалка за зъби – Гризалките за зъби са подарък, който е винаги необходим и да се повторя, пак ще се ползва. Обърнете внимание на материала. Все пак ще бъде в пряк контакт с устата на бебето и не е добре да съдържа опасни и вредни вещества.

 

4. Рамка за снимка – Това един нискобюджетен и добър подарък за бебе, особено, ако имаме поглед над това дали ще подхожда на детската стая на мъника. Съобразете рамката със стила на стаята на мъника.


5. Книжка – Книжка от платгумирана, с твърди корици, със звуци и т.н.. Вариантите са много. Остава само да изберете.

 

6. Мека играчка за успокояване – Малките дечица обожават да дъвчат и да си играят със всичко. Меките играчки за успокояване с пришита кърпа към тях са идеални за целта. 

 

7. Дрънкалка – И при този вид играчки изборът е голям. Обърнете внимание на качеството и на материала, от който са произведени. Ако играчката е от некачествена пластмаса при счупване може да се окаже опасна за детето и да предизвика нараняване.

 

8. Бебешка козметика – Крем против подсичане, хипоалергенен крем за предпазване и овлажняване на бебешката кожа, сапунче или шампоан. Все практични и полезни подаръци. Препоръчваме натурална бебешка козметика, която предлага продукти с изчистен състав, без парабени, изкуствени аромати и оцветители.


9. Бебешко одеяло – Тънкото бебешко одеяло е прекрасен и икономичен подарък за бебе. Препоръчваме отново да се спрете на памук и да избягвате синтетиката. 


10. Дрешка със забавен надпис – Оригинален подарък, който създава настроение със забавното си послание: „Имам най-добрата леля“, „С баба сме комбина“, „Аз съм шефът“ и др. 

  

СРЕДНОБЮДЖЕТЕН ПОДАРЪК ЗА БЕБЕ11. Бебешки дрешки – Подаряването на бебешки дрешки е класика и колкото и клиширано да изглежда, това е един практичен подарък, който, ако е избран правилно, със сигурност ще влезе в употреба, а и ако качеството е на ниво, ще може да се ползва впоследствие и от други дечица. Младите родители, особено при първо бебе, се радват много на новите придобивки в гардероба на мъника. Предпочитайте дрешки от естествени материи и по възможност избягвайте синтетичните. 

 

12. Подаръчни комплекти в кутия – Подаръчните комплекти в кутия са страхотна идея. Готови съчетания от различни продукти – дрешки, аксесоари, козметика, които получавате опаковани красиво. Удобно решение за заети хора, които не могат да отделят много време в търсене и подготовка на подходящ подарък. Онлайн поръчката е бърза, а доставката, в повечето случаи, е, до 24 часа.

 

13. Бебешка хавлийка – Хавлийките са прекрасен практичен подарък за бебе. За бебенцата до годинка най-удобни са хавлиените кърпи с качулка, а за по-големите мъници -  халатчетата. Тук отново ви съветваме да обърнете внимание на материята.

 

14. Бебешки пелени – Бебешките пелени са чудесен подарък за новородено, а и няколко броя повече никога не са излишни. Пелените са многофункционални. Използват се като лека завивка, при преповиване, по време на кърмене и т.н. Може да се спрете на десени, подходящи за момче/момиче или пък на цветово неутрални.

 

15. Бебешки фотоалбум или дневник – Бебешкият дневник, както и албумът за снимки са чудесни подаръци, които ще съхранят скъпи моменти и факти от живота на малкото съкровище. Подаръкът ви със сигурност ще се превърне в мил спомен за родителите и детето. Ако се спрете на дневник е добре предварително да проучите дали родителите разполагат вече с такъв.

 

16. Комплект за хранене – На пазара може да откриете разнообразни варианти на комплекти и прибори за хранене. Препоръчваме да се спрете на такива, изработени от безопасни материали като био бамбук, силикон и др.

 

17. Плетени терлички или играчки – Плетените терлички и играчки са чудесен и нестандартен вариант на подарък за бебе. Има терлички в формата на чорапче и подобни на обувчици. Ако родителите са хора, които ценят ръчната изработка ще бъдат впечатлени.

 

18. Слинг или ергономична раничка – И двата варианта предлагат удобен начин за носене на бебенцето, когато искаме ръцете да са свободни. Близо до мама детето се чувства удобно и спокойно. За този подарък е също добре да разберете дали родителите го имат вече и кой вид ще е най-подходящ за тях.

 

19. Играчки – Разнообразието от играчки за бебета и деца е огромно, а броят на магазините, които ги предлагат също. Изберете качествени и безопасни играчки на утвърдени фирми – Fisher-Price, Tiny Love, Chicco, Haba, Goki и т.н. Обърнете внимание дали играчката издава звук или мелодията и дали има опция за изключване. Някои звуци не са особено приятни за ухото и могат да изнервят родителите. 

 

20. Бебешка активна гимнастика / фитнес – Страхотен подарък за бебе, за който е добре да знаете дали родителите не разполагат вече с такъв. Вариантите са много, но е добре да изберете такъв, който да има постелка от плат отдолу (най-добре памук, за да не спарва). Бебенцата обичат да пипат и изследват различни неща, а бебешкият фитнес им дава възможност да занимават и забавляват сами.

 

21. Бебешко гнездо – Практичен подарък, за който също трябва предварително да се осведомите дали не е вече наличен в семейството. Препоръчваме текстилът на избраното бебешко гнездо да бъде 100% памук. Гнездото осигурява удобно местенце за бебето навсякъде – вкъщи (на дивана, на земята, на родителското легло), по време на път и т.н. 

  

ВИСОКОБЮДЖЕТЕН ПОДАРЪК ЗА БЕБЕ 

 


22. Сребърна лъжичка или комплект прибори за хранене от сребро  Сребърната лъжичка е ценен подарък, който остава за спомен и може да се превърне във вещ, която се предава от поколение на поколение. По ваше желание на лъжичката може да бъде гравирано името на детето, дата на раждане или инициалите му. Предлагат се и чудесни комплекти – лъжичка, виличка и ножче, които детето може да ползва при хранене.

 

23. Златна или сребърна монета за бебе – Златната монета е впечатляващ подарък за бебе с непреходна стойност. Предлага се от доста банки в красива кутийка със сертификат. Може да се спрете и на комплект от златни/сребърни монети. Обикновено съдържат по 4 броя монети, опаковани в кутия.

 

24. Бебешко креватче – Да подпомогнеш родителите с такъв подарък е чудесно, но изисква да направите избора заедно, тъй като тяхната преценка ще е най-добра. Този подарък често е от страна на баба и дядо.

 

25. Бебешка количка – Количката е една от най-необходимите вещи за едно бебе. Подборът ѝ задължително трябва да бъде съгласуван с родителите. Разнообразието е огромно, видовете и марките също. Едни от най-важните характеристики, на които трябва да обърнете внимание са добрата и лесна подвижност/маневреност (амортисьорите помагат), лесно сгъване и разгъване, тегло (т.е. да бъде по-лека), подвижна и регулируема дръжка, удобен кош за багаж и т.н.

 

26. Ваучер за фотосесия или кратко филмче – Професионалната фотосесия е подарък, който ще достави удоволствие на всеки родител. А с добър фотограф снимките на новородени бебенца са удивителни. Друг вариант е да подарите заснемане на кратко професионално клипче на бебока, което може да бъде обработено и превърнато във впечатляващо филмче.

 

27. Бебефон – Много подходящ подарък за семейства, които живеят в големи жилища и в случаите, когато бебенцето спи в отделна стая. Предлагат се аналогови и дигитални бебефони, като дигиталните са от най-предпочитаните. Има модели с уникални функции, като индикатор за температурата и влажността в стаята, детектор за движение и др. Добре бебефонът да има видеокамера, нощно виждане и възможност за видео-връзка със смартфон. 

 

28. Столче за хранене – Столчето за хранене е супер подарък за бебе. Задължително се консултирайте с родителите и обсъдете какъв вид столче предпочитат. Най-важното при избора е стабилността и безопасността на детето, както и лесното почистване и пренасяне. Столче за хранене е необходимо към 5-6 месец.

 

29. Шезлонг за бебе или люлка – Още едни полезни и в помощ на родителите бебешки атрибути. Отличен подарък, за който отново се изисква да знаете дали семейство разполага вече с такъв. Видовете са стотици, а цените варират от около 70 до 700 лева. От вас зависи да прецените кой модел ще отговаря най-много на нуждите на бебето и ще е най-практичен. Не винаги най-скъпите модели с много екстри са най-удобни.

 

30. Карта-подарък или пари в брой – И ако все пак не сте сигурни какво да подарите и искате да дадете възможност на родителите да направят избора сами – карта-подарък (ваучер) на избрана от вас стойност от физически или онлайн магазин е отлична идея. 

 

Каквото и да изберете, най-важното е подаръкът да е от сърце. Да е поднесен с желание и добра мисъл. Жестът и доброто отношение са най-ценни! ♡

  

От какво ще има нужда вашият мъник на първо време? Вижте и разпечатайте нашия списък за новородено.

 

 

 

 

Категории:

Последвайте ни в инстаграм – @miniti_bg