Абонамент:

Мини Ти Блог

Научи повече за бебето, раждането и още куп вълнуващи бебешки теми в блога на онлайн бебешки магазин Мини Ти ♡

Мини Ти Блог | Научи повече за бебето, раждането и още куп вълнуващи бебешки теми в блога на онлайн бебешки магазин Мини Ти ♡
4 юни, 2019 08:33
Мини Ти

Какви цветове са подходящи за бебешки дрешки за момиче?

 Родителите често се затрудняват, когато трябва да изберат цвета на бебешките дрешки. Ако имате момиченце, повечето ще ви препоръчат да си закупите розови дрешки, но наистина ли трябва да ограничавате гардероба на бебето само до розов цвят? Нека се запознаем и с останалите подходящи варианти цветове за бебешки дрешки за момиче

БЕЛИ БЕБЕШКИ ДРЕШКИ

Белият цвят е неутрален и символизира чистота и непорочност. Той подхожда на всички малки пеленачета, тъй като е достатъчно мек, за да успокоява очите. За най-малките белият цвят е за предпочитане пред всякаква друга цветова гама. 

 

БЕЖОВИ БЕБЕШКИ ДРЕШКИ 

Бежовият цвят е топъл като кафявия и в същото време неутрален като белия. Ненатрапчив цвят е и въпреки че често е определян като скучен, той е много  подходящ за малки бебенца, особено за новородените. Неутралните, пастелни цветове са винаги на мода и подхождат на всеки. 

 

ЧЕРВЕНИ БЕБЕШКИ ДРЕШКИ  

Този цвят активира активността на бебетата и символизира любовта. Бебенцата започват да възприемат най-лесно този цвят, но той не се препоръчва за неспокойни или хиперактивни деца. Ако търсите бебешки дрешки за момиче за сън, не купувайте червен цвят, защото той събужда енергичността и пречи на заспиването. 

 

ЖЪЛТИ БЕБЕШКИ ДРЕШКИ 

Жълтото е сред предпочитаните цветове за бебешки дрешки, тъй като носи ведро и слънчево настроение, излъчва топлота и не дразни очите. Напротив, на по-късен е от развитието на бебето, този цвят стимулира умствената дейност. След червения цвят се счита, че жълтият е вторият цвят, който бебенцата започват да възприемат и да задържат вниманието си върху него. Това обяснява защо много от бебешките играчки са в жълто. 

РОЗОВИ БЕБЕШКИ ДРЕШКИ 

Това е неагресивен цвят, който успокоява и създава положителни емоции в детето, като същевременно стимулира и неговото творчество. 

 

БЕБЕШКИ ДРЕШКИ В ОРАНЖЕВО 

„Оранжево небето, оранжево морето, …. оранжев и светът…“ Този цвят се препоръчва за по-тихите деца, тъй като се счита, че засилва активността и контакта с околните. Детето става по-отворено към други деца и възрастни и по-контактно, когато носи оранжеви бебешки дрешки за момиче.

 

СИНИ БЕБЕШКИ ДРЕШКИ 

Синият цвят традиционно се предпочита за малките момченца, така че ако търсите бебешки дрешки за момиче, това не е вашият цвят или рискувате всеки път да ви питат: "Как се казва вашето момченце?" 

 

ЗЕЛЕНИ БЕБЕШКИ ДРЕШКИ 

Този цвят е естествен в природата и носи спокойствие и свежест. Той действа отпускащо на нервите и успокоява, затова заедно с белия цвят е изключително подходящ за спално бельо и бебешки дрешки за спане.

 

Полезни съвети и хитрини за приспиване на вашето бебе

 

Последвайте ни в инстаграм