Абонамент:

Мини Ти Блог

Научи повече за бебето, раждането и още куп вълнуващи бебешки теми в блога на онлайн бебешки магазин Мини Ти ♡

Мини Ти Блог | Научи повече за бебето, раждането и още куп вълнуващи бебешки теми в блога на онлайн бебешки магазин Мини Ти ♡
27 май, 2019 12:05
Мини Ти

Бебешки дрешки за момичета: Хитрини за приспиване на бебето 

Опитите за приспиване на вашето малко момиченце може да се превърнат в истински кошмар, тъй като бебето иска своето си, без да се съобразява с това, че майка му има нужда от почивка. Тук ще ви дадем повече информация за това как да постъпите в ситуация, когато искате да приспите бебето си, но опитите се оказват безуспешни.  

По колко часа в денонощието трябва да спи вашето бебе? 

Новородените деца обикновено спят през по-голяма част от денонощието - от 15 до 20 часа. Обикновено една трета от тези часове се пада за сън през деня. Как да накарате бебето си да спи по-малко през деня и повече през нощта? Ето няколко полезни съвета: 

Забавлявайте бебето с повече игри вечер - това ще измори бебчето и то ще заспи непробудно и дълбоко. Това ще ви осигури свободно време и възможност да отпочинете. 

 

Подходящи бебешки дрешки за момиче 

Изберете топли и комфортни бебешки дрешки за момиче, които да слагате на бебето преди лягане. Направете обличането на тези дрешки ритуал, като ги слагате в един и същи час всеки ден. Когато го преоблечете за сън, спокойно го сложете в креватчето, без да проявявате раздразненост или нетърпение. Бебето би усетило вашата нервност и веднага ще я възпроизведе. Вместо да се нервирате, дори и да не желае да заспи, останете спокойни и усмихнати, за да вдъхнете от вашето спокойствие и на малкото бебче. 

Редовно проветряване на помещенията, където бебето спи 

Редовното пускане на свеж въздух и повече кислород в стаята спомага за по-бързото заспиване и прави бебето по-спокойно. Нещо повече, то ще съдейства за намаляване риска от развитие на астма или алергия. За да избегнете спадане на температурата в стаята, проветрявайте редовно за по 4-5 минути и най-вече преди заспиване.

Повечето майки на новородени се притесняват, че бебетата ще настинат, ако често проветряват стаята. Идеалната температура за сън за бебето е около 19-20 градуса. На тази температура то се чувства комфортно и ще заспи спокойно, затова не прегрявайте стаята или детето, като го навличате с прекалено много дрехи.

 

Масаж преди лягане 

След като изкъпете вашето бебе, направете леко масажче по гръбчето на бебенцето и по главичката. Това ще му подейства успокояващо и то по-лесно ще заспи.

 

Ритуал за сън

Създайте ритуал за сън, подходящ за вашето бебе. Повтаряйте го всеки ден по едно и също време. Бебетата обичат рутината и режима. Така се чувстват сигурни и спокойни. 

Ритуалът ви може да включва спускане на щорите или затваряне на завесите, баня, масаж, повиване или поставяне на бебето в спално чувалче, обличане с удобни бебешки дрешки за сън, четене от любима книжка, пеене на спокойни песнички или пък пускане на тиха, нежна музика. С времето бебето ще привикне да заспива лесно веднага след ритуала по приспиване.

 

Вижте кои са най-необходимите неща, които трябва да подсигурите преди идването на новороденото бебе.

 

Последвайте ни в инстаграм