Абонамент:

Мини Ти Блог

Научи повече за бебето, раждането и още куп вълнуващи бебешки теми в блога на онлайн бебешки магазин Мини Ти ♡

Мини Ти Блог | Научи повече за бебето, раждането и още куп вълнуващи бебешки теми в блога на онлайн бебешки магазин Мини Ти ♡
20 май, 2019 14:48
Мини Ти

Бебешки дрешки за момиче: най-необходимото за новороденото бебе

След изписването на новороденото, у дома трябва да има всичко необходимо за спокойния и щастлив живот на бебето и неговата майка. Освен ремонтите, закупуването на подходящи мебели и бебешко кошче, на столче за хранене и шезлонг, едно от най-необходимите неща за бебето са дрешките, които ще носи. Ако си имате момиченце, трябва да закупите бебешки дрешки за момиче, които да отговарят на настоящия сезон. Изборът на такива дрешки не винаги е лесен. Нека научим малко повече за необходимите аксесоари, които да подготвите преди появата на вашето бебе.

ЗАКУПУВАНЕ НА ПОДХОДЯЩО БЕБЕШКО БЕЛЬО

Когато избирате бебешкото бельо, закупете поне 2 или 3 комплекта, за да можете да го сменяте, когато се замърси. Какво включва бебешкото бельо? В комплекта са включени камизолка, ританки и боди. Всичките трябва да са от мека хипоалергична памучна материя. 

 

ПОДХОДЯЩО СПАЛНО БЕЛЬО

Закупете за бебето три комплекта спално бельо, което включва калъфка за юрганче, долен чаршаф и опаковка на възглавничката. 

 

НЕПРОМОКАЕМА ПОДЛОЖКА ЗА  ПРЕОБЛИЧАНЕ

Този аксесоар е изключително необходим, тъй като ще ви се наложи често да го използвате през първите две години от живота на детето. 

 

АКСЕСОАРИ ЗА СЪН  

Най-добрият аксесоар, гарантиращ добрия сън на бебето, е спалното чувалче, което трябва да е съобразено с размера на детето.

 

БЕБЕШКИ ДРЕШКИ ЗА МОМИЧЕ 

За да подготвите подходящите бебешки дрешки за новороденото, закупете комплект за изписване, бодита с дълъг и къс ръкав, гащеризончета, ританки, камизолка, ръкавички, чорапки, шапчица и буйки. От всички изброени бебешки дрешки за момиче вземете по няколко бройки, за да имате да ги сменяте. 

 

КАКВИ ПРИНАДЛЕЖНОСТИ СА НЕОБХОДИМИ ПРИ КЪПАНЕ НА БЕБЕТО?

Освен пелени и мокри кърпички, се запасете със следните принадлежности: бебешки сапун и шампоан, хавлия с качулка, бебешко мляко, бебешка вана за къпане, крем срещу подсичане, ножичка за ноктите, клечки за уши специално за бебета, термометър за водата и за бебето и физиологичен разтвор.

 

КАКВО ЩЕ Е НЕОБХОДИМО ЗА ХРАНЕНЕТО НА БЕБЕТО?

Като за начало ще са ви необходими две бебешки шишенца - едно голямо и едно малко. Ако храните бебето си изкуствено, вземете повече бройки от големите. Когато избирате такива шишенца, уверете се, че са със специална система срещу колики. 

Голямо улеснение представлява стерилизаторът за шишета и биберони, както и четките за почистване на тези шишета. Закупете и малка лъжичка, с която ще давате вода след хранене.

 

В предходната статия може да прочетете съвети при избор на зимни бебешки дрешки за момиче.

 

 

 

Последвайте ни в инстаграм