Абонамент:

Мини Ти Блог

Научи повече за бебето, раждането и още куп вълнуващи бебешки теми в блога на онлайн бебешки магазин Мини Ти ♡

Мини Ти Блог | Научи повече за бебето, раждането и още куп вълнуващи бебешки теми в блога на онлайн бебешки магазин Мини Ти ♡
14 май, 2019 08:19
Мини Ти

Зимни бебешки дрешки за момиче: Как да обличаме бебето през зимата?

Ако и вие сте от щастливците, които имат зимно бебе, информацията, предоставена тук, ще ви е от полза. Тук ще получите съвети как да обличате бебето си не само през зимата, но и през останалите по-хладни сезони - пролетта и есента. Така ще можете да осигурите комфорта на вашето момиченце и да не го лишавате от разходки на открито, които са жизненоважни за нейното здраве. 

КАКВИ ЗИМНИ БЕБЕШКИ ДРЕШКИ ЗА МОМИЧЕ ТРЯБВА ДА СЪДЪРЖА БЕБЕШКИЯТ ГАРДЕРОБ?

Как да обличате бебето у дома 

Дори и в студено време не навличайте прекалено много бебето с дебели дрехи. Ориентирайте се по това, което вие носите. Не прегрявайте стаята - поддържайте температурата в нормални стойности (22-23 градуса за новородени и 20-21 градуса за по-големите бебенца) и слагайте на вашето бебенце една дрешка повече от това, което носите вие. Когато спи, го завивайте с бебешко одеяло. Не слагайте на бебето дрехи, които ограничават движенията му през зимата.  Ориентирайте се към удобно, меко и лесно за обличане облекло. За най-малките бебенца закопчаването на дрешките е добре да бъде отпред или отстрани, а не на гърба. Винаги обръщайте внимание на това дали отворът за главата е достатъчно голям и позволява безпроблемното ѝ преминаване. Подходящи зимни бебешки дрешки за момиче са ританки, боди, жилетчица и терлички за топли крачета. 

Как да обличате бебето, когато излизате навън? 

Не ограничавайте разходките на открито, само защото навън е студено. Една кратка разходка ще подсили имунната система на бебето. 

Обличайте детенцето на пластове. През зимата те трябва да са три, през пролетта и есента - два пласта и през лятото мъникът може да бъде облечен с една дрешка, плюс чорапки при необходимост. 

Зимните бебешки дрешки за момиче трябва да се състоят от три слоя - боди с дълъг ръкав, ританки или цял зимен гащеризон, жилетка и разбира се ръкавички, шалче и шапчица. За разходките на открито ще ви е необходимо и подходящо космонавтче. Избирайте леки памучни или меки вълнени дрешки, което няма да запарят детето в студеното време. Качествените бебешки дрешки са тествани за безопасност на текстила и имат сертификат за обработка на материалите. Ако при изписването на бебето вземете зимен комплект, вероятно той ще съдържа всички необходими елементи, с които да облечете вашето момиченце за зимни разходки.

 

КАКВО ДА ОБЛЕЧЕМ НА БЕБЕТО ЗА СЪН ПО ВРЕМЕ НА ХЛАДНИТЕ МЕСЕЦИ?  

Необходимо е да сме сигурни, че въпреки въртенето по време на сън, бебето няма да изстине от ниските температури. За целта можете да му осигурите спално чувалче, което ще ви спести нощни проверки и завиване на детето. Спалните чувалчета са изключително удобни и уютни за бебенцето и гарантират, че то ще е завито през цялото време.

Надяваме се, че тези съвети са ви помогнали да решите как да облечете вашето бебенце през студените дни. Сега можете да се снабдите с подходящите бебешки дрешки за момиченце, които да гарантират здравето и комфорта на вашето малко съкровище през зимния период.

 

В предишната статия може да намерите полезни съвети при избора на летни бебешки дрешки за момиче.

 

Последвайте ни в инстаграм