Абонамент:

Мини Ти Блог

Научи повече за бебето, раждането и още куп вълнуващи бебешки теми в блога на онлайн бебешки магазин Мини Ти ♡

Мини Ти Блог | Научи повече за бебето, раждането и още куп вълнуващи бебешки теми в блога на онлайн бебешки магазин Мини Ти ♡
10 май, 2019 12:54
Мини Ти

Летни бебешки дрешки за момиче: Какво не бива да забравяме, когато обличаме нашето бебе?

Как да обличате вашето малко момиченце през летните месеци? Вашето бебче е с много нежна кожа, затова нека разберем как да го предпазим от вредните влияния на околната среда и с какво да го обличаме, за да се чувства комфортно и в добро здраве.

КАКВИ БЕБЕШКИ ДРЕШКИ ЗА МОМИЧЕ ДА КУПИТЕ ЗА ЛЯТОТО? 

През лятото вашето бебе трябва да има специални бебешки дрешки за момиче. Те трябва да са от тънка, памучна материя, така че да предпазват от изпотяване. Светлите цветове и дори чисто белият цвят тогава е за предпочитане, тъй като успешно отблъсква слънчевите лъчи. За да предпазите мъничето от UV лъчи, непременно изберете бебешки дрешки за момиче с дълги ръкавчета. Те ще  предпазят деликатната кожа на бебето както от агресивното слънце, така и от лекия бриз или случайното излагане на течение. 

 

КАК ОЩЕ ДА ПРЕДПАЗИМ БЕБЕТО ОТ ЛЕТНИТЕ ЖЕГИ?
Изпотяването може да предизвика кожни обриви и инфекции. За да предотвратите такива реакции по бебешката кожа, следвайте дадените по-долу съвети: 

  •  Къпете детето всеки ден, за да разхлаждате кожата. При миенето обърнете специално внимание на всички гънки по тялото, където по-лесно се събира мръсотия с потта, както и на подмишниците и врата. 
  • Ако времето е прекалено горещо, можете да къпете бебето и повече от веднъж на ден, а в топлата водичка добавяйте по 2-3 капки евкалиптово масло.
  • Бебешките дрешки трябва да се перат с щадящ перилен препарат, като еко препаратите за чувствителна бебешка кожа. 
  • През лятото обличайте детето си по същия начин, по който и вие се обличате – с един кат леки и проветриви дрехи. За вкъщи или на закрито е подходящо вашето момиченце да е облечено в лятна рокличка без ръкави или с къси ръкави, с тениска и поличка или с къси панталонки. При излизане облечете бебето с подходящи летни бебешки дрешки за момиче, които включват памучна блузка с дълго ръкавче и летни панталонки.  Носете същото облекло и в облачно време, тъй като вредните слънчеви лъчи минават и през облаците.
  • Не забравяйте да защитите главичката на детето и лицето му от слънцето, като му вземете шапка с широка периферия.

 

Как да изберете подходяща материя за бебешки дрешки за момиче научете от статията ни: Кои са подходящите материи при бебешките дрешки за момче

 

 

Последвайте ни в инстаграм