Абонамент:

Мини Ти Блог

Научи повече за бебето, раждането и още куп вълнуващи бебешки теми в блога на онлайн бебешки магазин Мини Ти ♡

Мини Ти Блог | Научи повече за бебето, раждането и още куп вълнуващи бебешки теми в блога на онлайн бебешки магазин Мини Ти ♡
29 април, 2019 10:28
Мини Ти

Избор на материя за бебешки дрешки за момче

Когато тръгнете да купувате подходящи бебешки дрешки за момче, още преди да се е родило вашето дете, непременно изберете такива, съставени от 100% естествени материи. Бебето се ражда с по-тънка кожа от тази на по-големите деца и на възрастните - по-деликатна и чувствителна. Грубата тъкан може да причини дразнене, неудобство и даже обриви, а вредните химикали в или по дрехите бързо могат да се абсорбират в тялото на детето. По тази причина съветваме до 6-месечната му възраст да не слагате на бебето никакви изкуствени и синтетични дрехи, които могат да доведат до появата на алергии и възпаления по деликатната бебешка кожа.

Кои са подходящите материи за бебешки дрешки за момче?

ПАМУК

Това определено е най-качествената и най-подходяща за бебешки дрешки материя. Заради деликатната и нежна текстура, памучните дрешки идеално подхождат за новородено и деца до 6 месеца, а и след това. Памучните дрешки се гладят и поддържат лесно. Материята е дишаща и не предизвиква алергии.

Има ли отрицателни страни? 

Памукът веднага попива, което прави материята лесна за цапане и трудна за изпиране. Това означава, че памучните бебешки дрешки за момче не са толкова трайни и трябва да се подменят. Все пак ако желаете да осигурите комфорта и доброто здраве на вашето бебе, трябва да изберете именно памучни дрешки.

Най-добрият вид памук е органичният – т.е. такъв, който не е или е минимално третиран с препарати.

 

ЛЕН 

Това е друга хипоалергична материя, която е изключително подходяща за бебето през летния сезон, тъй като позволява на кожата да диша и да не се запарва. Нещо повече, тази материя притежава антибактериални свойства, което още повече съдейства за доброто здраве на вашето мъниче.

Има ли отрицателни страни?

Всъщност те са две - ленът лесно се мачка и бързо се захабява, така че бъдете готови да сменяте такива дрешки с нови по-често, отколкото ако ползвате изкуствените материи.

 

БАМБУК 

Бамбукът е добър вариант за материя за бебешки дрешки за момче. Подобен е на органичния памук като качества, но има и едно допълнително предимство – антибактериален е. Бамбуковите нишки са 100% биоразградими.

Има ли отрицателни страни?

Бамбукът задържа повече вода, отколкото памука и за изсушаването му е необходима повече енергия. Бамбуковите влакна не са толкова издържливи, колкото памучните. Също така процесът по превръщането на бамбуковите нишки в използваема материя не е много екологичен.

 

КОПРИНА 

Ако кожата на вашето бебе вече е раздразнена от други материи, можете да изберете бебешко бельо за него именно от коприна, тъй като тя е толкова фина и деликатна, че няма да причини дискомфорт върху вече засегнатите места. Освен това петната по нея лесно се изпират.

Има ли отрицателни страни?

Коприната трудно се глади, а се мачка лесно. На пазара не се предлагат много дрешки от тази материя.

 

ЛИОСЕЛ / ТЕНСЕЛ 

Лиоселът е иновативен екологично устойчив текстил, който, въпреки че се добива по изкуствен начин, се възприема за естествена материя, тъй като се добива от  дървесна целулоза. 100% биоразградим е, а дървесината, която се използва при неговото производство е от контролирани ферми за дърва. Бебешките дрешки от лиосел са много подходящи за дечица с чувствителна кожа и имат редица предимства: материята е мека, дишаща, лека и удобна, антибактериална, абсорбира влага два пъти повече от памука и не се мачка лесно.

Има ли отрицателни страни?

Лиоселът е доста скъпа материя. Поддръжката на дрешките изисква повече грижа и внимание.

 

КАШМИР 

Кашмирът е също отличен избор. Дрешките и завивки от кашмир са меки и нежни на допир.  

Има ли отрицателни страни?

На първо място това е цената. Кашмирът е луксозна материя и това вдига доста цената на продуктите, произведени от такъв текстил. Освен това поддръжката на дрешки от кашмир изисква специална грижа.

 

ВЪЛНА 

Не е задължително непременно това да са грубите и боцкащи дрехи, с които сме свикнали да свързваме вълната. Ако изберете бебешки дрешки за момче от мериносова вълна, това би била идеалната материя за зимно време, тъй като е достатъчно мека, лека и топла. Вълната също притежава антимикробни и отлични терморегулиращи качества.

Има ли отрицателни страни?

Вълната се свива при пране и изисква внимание при поддръжката ѝ.

 

Статията ни със списък на различните видове бебешки дрешки за момче ще ви улесни при съставянето на гардероба на вашето бебче.  

Последвайте ни в инстаграм