Абонамент:

Мини Ти Блог

Научи повече за бебето, раждането и още куп вълнуващи бебешки теми в блога на онлайн бебешки магазин Мини Ти ♡

Мини Ти Блог | Научи повече за бебето, раждането и още куп вълнуващи бебешки теми в блога на онлайн бебешки магазин Мини Ти ♡
22 април, 2019 23:16
Мини Ти

Какво ще ви бъде необходимо за болницата при раждане?

Бебето ви е на път! Обзети сте от вълнение и обмисляте много неща - кога точно ще се роди, как ще протече раждането, как ще се грижите за новороденото - как ще го кърмите, къпете и т.н. Вместо дежурния въпрос, "Как си?", който сте свикнали да чувате ежедневно, в края на бременността, близки и колеги започват да ви питат "Готова ли ти е чантата за болницата?". А това води до друга въпросителна - "Какво ще ви бъде необходимо за болницата при раждане?". За да ви улесним, подготвихме списък с основните неща, от които ще имате нужда. 

 

Всяка родилка има определен термин (очаквана дата на раждане). Тази дата обаче е ориентировъчна и бебето невинаги е напълно съгласно с нея. Понякога може да реши да ви изненада преждевременно, а е възможно и да се чувства отлично в коремчето на мама и въобще да не бърза да излиза оттам. При всички положения добре ще бъде ако към 36-та гестационна седмица приготвите вашата чанта за болницата. По-добре е да сте подготвени от по-рано и да чакате, отколкото да бързате в последния момент и да рискувате да пропуснете нещо. Още повече в състоянието, в което ще се намирате чантата ще бъде последното, което ще ви вълнува. Освен необходимите за родилката неща, сме добавили и кратък списък с основните вещи, от които и новороденото ще има нужда на първо време, като бебешки дрешки, пелени и т.н.  

И така без да бъдем многословни, следва нашето предложение за списък за болницата, който може направо да разпечатате и да отбелязвате една по една всички набавени необходимости.


 

 Как да изберете бебешки дрешки преди раждането на вашето бебче, може да научите оттук.


 

Категории:

Последвайте ни в инстаграм