Абонамент:

Мини Ти Блог

Научи повече за бебето, раждането и още куп вълнуващи бебешки теми в блога на онлайн бебешки магазин Мини Ти ♡

Мини Ти Блог | Научи повече за бебето, раждането и още куп вълнуващи бебешки теми в блога на онлайн бебешки магазин Мини Ти ♡
8 март, 2019 17:13
Мини Ти

Как да изберете бебешки дрешки за вашето бебе още преди самото раждане? 

Появата на нов човек е огромно щастие за всяко младо семейство. Само че татковците и майките не винаги имат опита да се справят с новороденото. Тепърва им предстои да научат колко и как да го хранят, как да сменят памперсите, как да  го приспиват, как да се справят с коликите и ред други неща. И въпреки че всички тези неща са важни, не по-малко важно е да изберете бебешки дрешки преди още детето да се е появило на бял свят. То трябва да има всичко необходимо, което ще му е нужно на първо време. Нека ви помогнем с няколко полезни съвета как да изберете подходящите бебешки дрешки за вашето мъниче.

БЕБЕШКИ ДРЕШКИ СПОРЕД СЕЗОНА

  • Ако бебчето ви се роди през лятото, изберете леки памучни дрешки със светли цветове. Заложете на дългите ръкави и панталонките с дълги крачоли от лека и тънка материя. По този начин ще защитите деликатната кожа на бебето от слънчевите лъчи и ще го предпазите от настинка.
  • Ако бебенцето се роди в по-студено време, го обличайте с толкова дрехи, колкото носите вие с един допълнителен кат, който може да представлява чувалче или плътна пеленка. Не изнежвайте бебето, като го навличате с прекалено много дрехи, за да не стане податливо на настинки. Защитете чувствителните зони на детето, които са главичката, крачетата и ръчичките. Към комплекта бебешки дрешки купете подходящи за сезона обувчици, шапчица, ръкавички и шалче.


БЕБЕШКИ ДРЕШКИ СПОРЕД ЦВЕТОВЕТЕ

Повечето бебешки дрешки са в топли, но ярки цветове. Не избирайте прекалено шарените дрешки, тъй като те дразнят окото. Балансирайте между по-светъл и по-тъмен цвят, без обаче акцентът да пада върху тъмния тон – все пак това са дрешки за бебе и трябва да са игриви и жизнерадостни.

Вероятно вече знаете пола на детето. Така по-лесно ще се ориентирате дали да посегнете към розовата или към синята цветова гама. Розовото идеално се съчетава с по-тъмни цветове, като зелено, синьо, виолетово, а синьото се съчетава с по-светли цветове, като зелено, жълто, оранжево и др.


ОБЩИ СЪВЕТИ

Изберете бебешки дрешки, които са удобни както за бебето, така и за вас, за да можете лесно да го преобличате. Не купувайте дрешки с прекалено много копчета или орнаменти по тях. Тук важи правилото колкото по-семпъл е дизайнът, толкова по-добре!

 

Категории:

Последвайте ни в инстаграм